Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Jurek

Svenskt Näringsliv söker Senior Jurist

Till avdelningen Företagsjuridik på Svenskt Näringsliv söker vi nu en senior jurist som expert och policyansvarig för områdena bolagsstyrning, associations-, bolags- och börsrätt. Huvudfokus för tjänsten är att bevaka, hantera och framför allt driva på regelutveckling samt policy inom dessa områden!

 

 

Om rollen och avdelningen

Till avdelningen Företagsjuridik på Svenskt Näringsliv söker vi nu en senior jurist som expert och policyansvarig för områdena bolagsstyrning, associations-, bolags- och börsrätt, eftersom nu ansvarige kommer att gå i pension hösten 2022. Huvudfokus för tjänsten är att bevaka, hantera och framför allt driva på regelutveckling samt policy inom dessa områden. En viktig del i arbetet är det nationella genomförandet av EU-rätten, hanteringen av frågor inom det offentliga och tillämpning av lagstiftning. En annan central del av arbetet är att delta och driva arbetet i de olika former av självreglering där Svenskt Näringsliv har en central roll. I tjänsten ingår även att söka påverka på EU-nivå, där stora delar av regelverken beslutas, vilket innebär nära samarbete med vår internationella och EU-avdelning, EU-kontoret samt med europeiska näringslivsorganisationer.

 

Avdelningen består idag av 10 experter inom olika sakområden. Utöver bolagsfrågorna mm. så hanterar vi regelfrågor generellt, immaterialrätt, konkurrens- och statsstödsfrågor, offentlig upphandling, digital policy samt säkerhets- och trygghetsfrågor mm. Avdelningen ansvarar också för samverkan med Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer inom flera av dessa områden.

 

Samtliga experter på avdelningen rapporterar till Avdelningschefen för Företagsjuridik som sorterar under verksamhetsområdet Näringspolitik och opinionsbildning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

 

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär framför allt att identifiera och sedan driva påverkansarbete i lagstiftningsinitiativ och policyförslag men också att bevaka regelområdena på ett övergripande plan, inte minst när det gäller utvecklingen på EU-nivå för att tidigt kunna vidta proaktiva åtgärder och förstå vad som är på gång. Målsättningen är att hela tiden förbättra förutsättningarna för effektiva och väl fungerande marknader för Svenskt Näringslivs medlemsföretag.

 

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• Följa och identifiera hur olika områden inom ditt ansvarsområde utvecklas.

• Analysera lagförslag och andra initiativ som läggs fram.

• Tidigt vara med och påverka kommande förslag/positioner i Sverige och i EU.

• Arbeta med detaljpåverkan utifrån ett näringslivsperspektiv.

• Kartlägga och identifiera processerna där Svenskt Näringsliv kan driva och förhoppningsvis få gehör och genomslag i formuleringen av EU-/internationell- och svensk lagstiftning.

• Samverka med Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer och medlemsföretag.

• Skapa kontakter med relevanta och ansvariga politiker och tjänstepersoner liksom vidmakthålla ett väl fungerande nätverk i övrigt.

• Du ska självständigt och i dialog med andra berörda planera och koordinera de initiativ och aktiviteter som ska prioriteras kopplat till påverkansarbete, opinionsbildning, vägledning, omvärldsbevakning, analys och övriga aktiviteter.

 

Arbetet innebär att på ett serviceinriktat sätt och med stort eget ansvar arbeta med de aktuella frågorna, liksom att upprätthålla en god samverkan med våra medlemsföretag och samverka med andra avdelningar inom Svenskt Näringsliv.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som är senior jurist med väldigt god kunskap inom bolagsstyrning, bolagsrätt och börsrätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med frågorna i ett bolag eller erfarenhet från affärsjuridisk advokatbyrå, revisionsbyrå eller motsvarande. Erfarenhet från allmän domstol, Regeringskansliet eller relevant myndighet är en merit. Mycket god kunskap i engelska är ett krav.

 

Som person har du ett genuint intresse och engagemang för företagande, näringslivsutveckling och hur regelverk påverkar näringslivets möjligheter att utvecklas. Du vet hur man driver projekt och har kunskap om hur man bedriver påverkansarbete liksom att du besitter en förmåga att bygga relationer. För att nå framgång i den roll vi söker behöver du vara strategisk, social, kontaktskapande, handlingskraftig och drivande. Du bör ha god överblick i hur det politiska arbetet och den offentliga makten överlag fungerar och utövas. Kunskap om hur EU-institutionerna och EU-rätten fungerar sätter vi också värde på.

 

De egenskaper vi särskilt värdesätter är:

• Förtroendeingivande, modig och lyssnande

• Kan se sammanhang

• Ansvarsfull och strukturerad

• En god omvärldsbevakare

• God social och kommunikativ förmåga som kan upprätthålla och bygga nätverk

• En trovärdig representant för de värderingar som Svenskt Näringsliv står för

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733 10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om verksamheten

Svenskt Näringsliv är landets ledande näringslivsorganisation. Vi representerar cirka 60 000 företag med 2 miljoner anställda i alla branscher. Tillsammans med våra 49 medlemsorganisationer är vi företagsamhetens röst i den allmänna debatten och företagens stöd i den dagliga verksamheten. Vi finns representerade på flera platser i Sverige och vi har ett EU-kontor i Bryssel.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek »

Liknande jobb Svenskt Näringsliv söker Senior Jurist

Annonser

; ;