Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Jurek

Macrobond söker Affärsjurist!

Macrobond är sedan starten 2008 ett snabbväxande, lönsamt och internationellt företag med ljus framtid i sikte och ett enastående track-record. Macrobond-applikationen – vår flaggskeppsprodukt, är den enda plattform på marknaden som kombinerar en omfattande makroekonomisk och finansiell databas med lättanvända verktyg för analys och smart datavisualisering. Macrobond förvärvades av Nordic Capital 2018, har 220 anställda och en omsättning på 220 MSEK FY 2020.

 

Nu söker vi på Macrobond en ambitiös Affärsjurist som vill stärka vår organisation och vara med på vår spännande expansionsresa.

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist hos oss kommer du att arbeta brett juridiskt och hanterar alla juridiska ärenden som uppkommer i vår säljorganisations dagliga verksamhet så som avtals- och bolagsrättsliga ärenden samt frågor och ärenden relaterade till varumärken och andra immaterialrättigheter. Du kommer ansvara legalt för våra avtalsprocesser både vad avser granskning, upprättande och förhandling av kommersiella avtal samt i övrigt stötta verksamheten med legal rådgivning. Du kommer även att stötta organisationen i dess globala expansion.

 

I rollen kommer du att arbeta nära ledning, vår säljorganisation och kunder. Du kommer att vara bolagets enda jurist och rapportera till bolagets CFO och vara placerad på vårt huvudkontor i Malmö.

 

 

Vem är du

Vi tror att du efter juristexamen har 2-5 års relevant erfarenhet av juridiskt arbete antingen på affärsjuridisk byrå och/eller bolag. Du har erfarenhet av att upprätta och förhandla komplexa internationella avtal samt gärna även erfarenhet av arbete med immaterialrättigheter, särskilt varumärken och licenser. Har du tidigare erfarenhet från ett internationellt bolag eller ett SAAS-bolag är det meriterande.

 

Då vi är ett internationellt bolag så kommer arbetet att utföras på både svenska och engelska och du måste därför behärska båda språken obehindrat både i tal och skrift.

 

För att lyckas och trivas i rollen är du affärsdriven, målinriktad, analytisk och organiserad. Du är serviceinriktad och har god kommunikativ förmåga. Du tycker att det är kul att arbeta nära verksamheten och är van att balansera risker och affärsintressen. Du motiveras av arbete i en internationell miljö som präglas av ett högt tempo. Du trivs vidare i en dynamisk miljö och du har en vilja att driva ärenden framåt. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team.

 

 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få en mycket viktig roll som bolagets första och enda jurist. Du kommer att få vara med på vår globala tillväxtresa och i arbetet att etablera bolaget på nya marknader. Du erbjuds en självständig roll där du kommer att få ta stort eget ansvar. Stämningen på Macrobond präglas av en känsla av framgång. Miljön är internationell, dynamisk och med en hög tillväxtagenda och solid ekonomi. Organisationsstrukturen är platt och allas bidrag är lika uppskattad. Vi har höga förväntningar på alla våra medarbetare. Här är alla viktiga. Företagets kontinuerliga utveckling och tillväxt ger utrymme för personlig utveckling och goda karriärmöjligheter.

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Macrobond med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker vi Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på telefon: 0736 90 50 18 alternativt matilda.karlsson@jurek.se

 

 

Om Macrobond-Produkten

Vår Applikation ger användarna tillgång till en ständigt uppdaterad global databas med data insamlad från primära källor som centralbanker, statistikbyråer, tillsynsmyndigheter och internationella källor som OECD och IMF. Denna integrerade forskningslösning gör det möjligt för användare att gå från att välja data till att omedelbart tillämpa ett brett spektrum av analyser på ett sätt som är både lätt att arbeta med och underlättar anpassning och full kontroll. Med inbyggda diagram-, presentations- och onlinepubliceringsverktyg kan användare leverera professionella diagram och rapporter med minimal inmatning och tid, vilket minimerar arbetsbördan för att underhålla och uppdatera publikationer. Exempel på klienter är; investmentbanker, centralbanker, affärsbanker, hedgefonder, universitet och stora företag.

 

Område: Malmö

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek »

Annonser

; ;