Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Jurek

Controller till Andreas Stihl Norden AB

Har du några års erfarenheter som Controller? Trivs du i en global koncern? Är du en ödmjuk och noggrann person som trivs med förändring? Då hoppas vi att du vill söka dig till oss!

 

 

Om verksamheten

Andreas STIHL AG utvecklade den första kedjesågen 1926. Sedan dess har det tillkommit många produkter för både skog och trädgård. Nu omfattar STIHL-gruppen dotterbolag i ca. 140 länder och har tillverkning i bl.a. Tyskland, Österrike, Schweiz, Brasilien och USA.

 

Hos oss står kvalitét och långsiktighet i fokus.

 

Andreas STIHL har sedan 1987 ett eget dotterbolag i Sverige. Dotterbolaget med huvudkontor och centrallager för Sverige, Norge och Danmark ligger i Stenkullen utanför Lerum, Finland har ett externlager i Vaanta.

 

 

Arbetsbeskrivning

Rollen som Controller är en viktig del i ekonomifunktionen där du ingår i ett mindre team av tre personer. Arbetskulturen präglas av en familjär laganda med stort fokus på kvalitet, effektivitet samt att utveckla processerna vidare. Du kommer att ha kontakter inom organisationen, såväl lokalt som med Norge, Danmark och Finland. Du bidrar med din kunskap, erfarenhet och ett stort driv.

 

Arbetet innefattar ansvar och arbetsuppgifter inom följande delar:

– budget och prognos

– månadsrapportering

– kreditkontroll

– management rapporter

– lönsamhetsanalyser

– projektuppföljning

– ad-hoc analyser

 

Vi genomgår ett utvecklingsarbete och påbörjar till våren ett byte av affärssystem. Vi ser gärna att du trivs med förändringar och vid behov är med och stöttar projektet.

 

 

Vem är du?

Du har troligen en högskole/universitetsexamen inom ekonomi och har jobbat några år i en liknande roll som controller. Du är en van användare av affärssystem, gärna något av de större så som t ex Navision eller SAP. Excel använder du flitigt. Du både skriver och talar engelska obehindrat. Har du tidigare vana av systembyte och har arbetat med andra nordiska bolag är detta meriterande.

 

Som person har du en ödmjuk inställning och samarbetar gärna med dina kollegor för att nå resultat. Ditt arbetssätt karaktäriseras av hög noggrannhet, kvalitetstänk, struktur och analyser där du ser sambanden med verksamheten och skapar dig en god affärsförståelse. Vidare är du van vid förändringar och driver gärna projekt, kanske har du en vana av att jobba i en konsultroll och du bidrar mer än gärna med ny input.

 

 

Vad erbjuder vi?

Ett företag är mer än summan av sina anställda, byggnader, maskiner och processer. Det är också mer än bara ren produktion av produkter eller tjänster. Ett företag utgör framför allt en stark och pålitlig gemenskap av personer som arbetar tillsammans för att uppnå mål. Dessa personer måste hålla ihop och identifiera sig med företaget. Vi är mycket stolta över vårt varumärke och den gemenskap vi lyckats bygga upp under åren. Vi tror och hoppas att du kommer känna av det.

 

I rollen som controller så får du en bred och viktig roll med många kontaktytor. För denna tjänst erbjuder vi ett vikariat på heltid under ca 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning. Vi sitter i trevliga lokaler i Stenkullen med goda parkeringsmöjligheter.

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Andreas STIHL Norden AB med Jurek varpå du vid frågor om tjänsten är välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand via frida.garding.lindstrand@jurek.se eller 0707648640 för frågor.

 

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan på engelska så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga. GDPR.

 

Område: Lerum

Anställning: Visstid

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek »

Liknande jobb Controller till Andreas Stihl Norden AB

Annonser

; ;