Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Avesta kommun

Socialsekreterare barn och familj

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta! 

Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

 

Vårt arbete inom den sociala barn- och ungdomsvården kan ibland vara väldigt utmanande eftersom vi hjälper människor i utsatta situationer. Det kan därför kännas skönt att du som medarbetare är med i vårt team där du inte är ensam och där vi har en bra lagkänsla. Hos oss finns leendet och skrattet trots allvarets närhet. Vi har administrativt stöd för att möjliggöra att du som socialsekreterare får mer tid till det sociala arbetet. Utöver detta ser vi till att samla energi genom vår friskvårdstimme – hos oss finns både promenad- och löpargrupper att haka på varje vecka för den som vill. 

 

Vi utvecklar hela tiden vår arbetsplats och vårt arbetssätt för att kunna möta de behov som uppkommer och de krav som finns på rättsäkerheten. Det senaste året har vi därför förstärkt vår personalstyrka utifrån rättssäkerheten i handläggningen och vi värnar om våra medarbetares arbetsmiljö. Vi har skapat en introduktionsplan för att nya medarbetare ska kunna växa successivt. Vi känner oss därmed trygga i att både du med längre erfarenhet men också du som nyligen avslutat eller ska avsluta dina socionomstudier kan bli vår nya kollega. Vi ser möjlighet till flexibla arbetstider som viktigt och vi värnar om att hela ditt liv ska fungera. 

 

Låter det intressant? Nu söker vi en socialsekreterare inom barn och ungdom. Vi är ett team med 19 medarbetare som består av socialsekreterare, mottagningssekreterare, förste socialsekreterare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare, administratör samt enhetschef.

 

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare arbetar du med att utreda och följa upp insatser för barn, ungdomar och deras familjer enligt SoL och LVU. Du kommer utreda ärenden enligt BBIC-strukturen och göra utredningsplaner, utreda, presentera lösningar och åtgärder för att sedan följa upp resultatet för respektive ärende. I arbetet samverkar du aktivt med andra aktörer såsom hälso- och sjukvård och skola. 

 

Du arbetar i nära kontakt med de andra kollegiala enheterna inom socialtjänsten och du bidrar till att arbetet sker skyndsamt och effektivt. Genom uppdelning i olika arbetsteam på enheten möjliggörs perioder då extra fokus kan ligga på dina arbetsuppgifter såsom dokumentation, besöksbokning, planering etc. Under andra veckor ingår du själv i teamet som hanterar ärenden som kräver mer akuta insatser och på så vis och skapar vi tillsammans ett jämnare arbetsflöde. 

 

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med övriga kollegor aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna skapa goda förutsättningar för Avesta kommuns medborgare.

 

 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha socionomexamen eller inneha socionomexamen inom en tid som arbetsgivaren bedömer som rimlig. Har du erfarenhet av handläggning inom den sociala barn- och ungdomsvården är detta meriterande. 

 

Vi söker dig som är flexibel och ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra på ett adekvat sätt. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar. 

 

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Utbildning i BBIC, Signs of Safety samt och kunskaper i procapita är meriterade. 

 

Körkort är ett krav. 

Eftersom du kommer att arbeta med barn och ungdomar ska du som blir aktuellt för tjänsten kunna lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. 

 

Intervjuer kan ske fortlöpande under ansökningstiden.

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C26043/2019

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER 

Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus. 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-04-03

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Socialsekreterare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Johanna Hildensjö

Enhetschef

0226-645528

johanna.hildensjo@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Annonser

; ;