Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Avesta kommun

Enhetschef för Försörjningsstödsenheten

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Avesta är en utvecklingskommun med framtidstro. Vi söker nu en chef för enheten för försörjningsstöd, som tillhör IFO. Det är totalt fyra enhetschefer som arbetar med IFO-verksamhet. Hos oss finns erfarna ledare och därför kan vi erbjuda dig som är engagerad, utvecklingsorienterad och har potential att bli en riktigt bra ledare att växa hos oss.

 

Försörjningsstödsenheten präglas av engagemang, arbetsglädje och intresse för människors inneboende förmågor att förändra sin situation. Vi befinner oss i ett spännande skede med utveckling av e-tjänster, landsövergripande projekt och nya interna arenor för samarbeten kring frågorna.

 

Gruppen består av 17 medarbetare och som stöd i den dagliga arbetsledningen finns en förste socialsekreterare.

 

Nu söker vi dig som vill vara med och leda vårt viktiga arbete och tillsammans med oss arbeta vidare framåt

 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef är innehållsrikt och spännande. Som enhetschef för försörjningsstödsenheten ansvarar du för ledning, utveckling och uppföljning av verksamhetens mål. Enhetens övergripande arbetsuppgifter och ansvar består av handläggning av försörjningsstöd, budget/skuldsanering och konsumentrådgivning.

 

Som enhetschef har du budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för din enhet. Inom förvaltningen finns bra ledarstöd inom dessa områden och i det dagliga arbetet på enheten har du nära samarbete med förste socialsekreterare, chefskollegor och närmsta chef.

 

Samverkan är central för arbetet, såväl internt som externt kommer du ha en viktig roll i våra utvecklingsfrågor.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för att verkligen göra skillnad i människors liv. Du är socionom och har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd verksamhet och har du ledarskapserfarenheten inom området är det meriterande. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i och flerårig erfarenhet av handläggning inom försörjningsstöd. Du känner väl till de lagstiftningar som styr verksamhetens arbete och har grundläggande kunskaper om arbetsmiljöarbete och arbetsrätt vilket underlättar ditt arbete som chef.

 

Du är en trygg och tydlig ledare med förmåga att skapa förtroende och en helhetssyn i förhållande till verksamhetens olika områden. Du har förmåga att organisera och strukturera arbetet för att skapa resultat. Andra personliga egenskaper som värdesätts högt är att du har god samarbetsförmåga och ett ledarskap som präglas av nyfikenhet, omtanke och tydlighet. Du lockas av att ibland ta dig an komplexa frågor och har förmågan att se till att utmaningar i arbetet blir lösta på ett bra sätt.

 

Du ska kunna hantera och ha fallenhet för att arbeta i flera datasystem och ett utvecklingsintresse inom digitala lösningar och e-tjänster. Det är viktigt för att kunna fortsätta leda enheten i den inriktning där vi redan tagit viktiga steg.

 

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C39098/2020

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-08-09

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Enhetschef inom socialtjänst

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Ann-Christine Magnusson

Socialchef

0226-64 56 38

ann-christine.magnusson@avesta.se

 

Kontakt

Andreas Paulsén

HR-konsult

0226-645338

andreas.paulsen@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

; ;