Vill du arbeta med strålsäkerhet och bidra till att utveckla myndighetens arbete för att tillståndspröva nya reaktortekniker? Vi söker dig som har kunskap om kärnkraftsreaktorer och är van att utreda tekniska frågeställningar avseende kärnkraft. Var med och bidra till ett strålsäkert samhälle!
Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se
Vi söker nya medarbetare till enheten för Tillståndsprövning Kärnreaktorer på avdelningen Beredskap och Tillståndsprövning. Vi söker dig som är driven, strukturerad, med god samarbetsförmåga och som trivs med att samverka och bedriva kvalificerat utredningsarbete. Bli vår nya kollega!
Avdelningen Beredskap och Tillståndsprövning ansvarar bl. a. för tillståndsärenden, myndighetens arbete med civilt försvar, kris- och krigsorganisation, säkerhetsskyddet för kärntekniska anläggningar och transporter av radioaktivt avfall och kärnämnen.
På enheten Tillståndsprövning Kärnreaktorer arbetar vi med handläggning av ärenden för kärnreaktorer såsom tillståndsprövning, återkommande helhetsbedömningar och de godkännanden som krävs enligt våra föreskrifter. Uppgifterna inom enheten innebär i hög grad att vi sammanhåller stora ärenden och fungerar arbetsledande för kompetenser från olika delar av myndigheten. Vi arbetar just nu intensivt med att förbereda myndighetens granskning av framtida ansökningar om tillstånd för nya reaktorer, t.ex. genom dialog med intressenter, ta fram styrande dokument och bygga upp organisationen.
Om jobbet
Vi erbjuder dig ett arbete där du tillsammans med andra specialister får bidra till myndighetens förberedelser inför tillståndsansökningar för ny kärnkraft, effekthöjningar av befintliga reaktorer och andra tillståndsfrågor.
Du deltar i att organisera och leda enhetens ärenden, du bidrar till granskning av säkerhetsredovisningar vid exempelvis nya anläggningar utifrån din expertis. Du erbjuds goda möjligheter att utveckla dina kunskaper inom ny teknik och av säkerhetsanalyser som är nya för dig.
God kollegial samverkan finns med andra utredare med liknande arbetsuppgifter inom enheten och rollen innebär även samarbete med kollegor inom andra delar av myndigheten. Arbetet innebär många kontaktytor samt möjlighet att delta i relevanta nätverk och grupper nationellt och internationellt.
För oss på Strålsäkerhetsmyndigheten är det viktigt att arbete och privatliv är i god balans, därför erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans, om arbetet och verksamheten tillåter. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.
Läs mer om våra villkor och förmåner
Vi söker dig som har
Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetskoncept för olika typer av kärnkraftsreaktorer samt erfarenhet av något eller flera av följande områden:
Personliga egenskaper
För att trivas bra i rollen som utredare behöver du vara kvalitetsmedveten, strukturerad och ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har eget driv och engagemang i ditt arbete samt arbetar serviceinriktat och har en god analytisk förmåga. En naturlig del av ditt arbete är att aktivt stötta den egna organisationen och bidra till kunskapsöverföring med kollegor och externa kontakter.
Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)
Vi erbjuder dig
Som medarbetare på Strålsäkerhetsmyndigheten har du ett viktigt samhällsuppdrag! Tillsammans arbetar vi för ett strålsäkert samhälle. Här kan du läsa om vad vi erbjuder: Läs mer om våra villkor och förmåner
Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort är Göteborg, Katrineholm eller Solna och resor i tjänsten kan förekomma.
Vi försöker underlätta för våra medarbetare med lång resväg till sin huvudarbetsplats. Av den anledningen kan du som medarbetare enligt ök med närmaste chef få tillgodoräkna dig viss tid under pendling som arbetstid.
Vissa av våra arbetsuppgifter är placerade i säkerhetsklass, vilket innebär att en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap.
Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef Lisa Ranlöf, 08-799 44 23 eller Annika Kjerrman, HR, 08-799 43 75 eller Ann Charlotte Odengran, HR, 08-799 40 91.
Fackliga företrädare är Mattias Häggblom, Saco-S, 08-799 44 85, och Michael Wallin, ST, 08-799 42 87.
Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 20 november 2024.
---------------------------------------------------------------------------
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg.