Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Skanska

Projektutvecklare SIS - Sverige

Skanska Industrial Solutions erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB. Nästan hela Skanska Industrial Solutions verksamhet bygger på anläggningar som är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga enligt miljöbalken.

 

Marknadsfunktionen inom Skanska Industrial Solutions är en rikstäckande funktion och har som uppdrag att arbeta med långsiktiga strategier, positionering, att utveckla affärer samt att stötta verksamheten i frågor rörande tillstånd och andra och miljö-, hälso- och säkerhetsrelaterade frågor.

 

Inom marknadsfunktionen finns en projektutvecklingsgrupp som har som huvudsaklig uppgift att arbeta med frågor kring bl.a. tillstånd enligt miljöbalken samt annan miljö-, hälso- och säkerhetsrelaterad lagstiftning kopplade till våra täktverksamheter, asfaltverk, betongfabriker och andra anläggningar.

 

Till vår projektutvecklingsgrupp söker vi nu en

 

Kommunikativ och erfaren Projektutvecklare

 

Som projektutvecklare kommer du vara involverad i hela eller delar av processen kring tillståndsansökningar för Skanska Industrial Solutions (SIS) tillståndspliktiga verksamheter. Tillstånden avser främst täktverksamhet, men det kan även handla om deponi- och återvinningsverksamhet, hamnverksamhet eller annan typ av projektutveckling. Ditt arbetsområde omfattar hela Sverige och innebär följaktligen en del resande.

 

Du kommer i betydande grad att arbeta med omprövning/utökning av befintliga verksamheter och driva hela tillståndsprocesser i mål. Dina arbetsuppgifter kommer även innefatta att undersöka platser för lokalisering av nya verksamheter och göra lokaliseringsutredningar. En betydande del av ditt arbete handlar om muntlig eller skriftlig kommunikation, såväl internt som externt med bl.a. myndigheter.

 

Mer konkret består ditt arbete av att:

• Ta fram underlag (förarbete/undersökningar), genomföra samrådsprocesser och upprätta ansökningshandlingar m.m.

• Hantera processer, inklusive förhandlingar, i domstol, men då alltid med stöd av Skanskas bolagsjurister alternativt externt anlitade juridiska ombud

• Löpande ha kontakt med myndigheter

• Hantera och besvara synpunkter från såväl allmänhet som enskilda.

 

I rollen som projektutvecklare kommer du att arbeta med alla verksamheter som ryms inom SIS. Du kommer att arbeta tillsammans med andra projektutvecklare och i nära samarbete med våra affärsutvecklare. Ditt arbete innebär tätt samarbete med anläggningarna samtidigt som du också har mycket kontakt med personer i ledande befattningar inom berörda verksamhetsgrenar.

 

 

Du är kunnig inom ditt område och har stenkoll!

Vi söker dig som är kommunikativ, samarbetsvillig och öppen för nya kunskaper samt villig att dela med dig av dina egna kunskaper. Du driver processer både ensam och i lag och är van att arbeta med och engagera olika typer av sakkunniga med olika kompetenser. Ditt arbete präglas av struktur, kommunikation och uthållighet, vilket underlättar i långa processer samt när det finns flera parter i en process.

 

Arbetet som projektutvecklare hos oss handlar i grunden mycket om kunskap kring bergmaterial. Vi utgår ifrån att du har god erfarenhet av att upprätta tillståndsansökningar enligt miljöbalken inklusive miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) samt är van att hantera anmälningsärenden. Erfarenhet från tillsynsarbete enligt miljöbalken är meriterande.

 

Du har också:

• Universitets- eller högskoleexamen inom relevant område, så som natur-/miljövetare, geovetare, gärna med inriktning på förorenad mark eller deponiverksamhet

• Minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

• Goda datakunskaper, erfarenhet av Office-paketet samt gärna av CAD eller GIS

• Utmärkt svenska och god engelska i tal och skrift

• B-körkort.

 

 

Vi behöver din ansökan senast 1 oktober!

Men vänta inte - ansök redan nu genom att skicka ditt CV och ett personligt brev. Vi gör urval och kallar till intervjuer löpande.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emma Viklund på 010-448 90 31.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Additional Information

• Location: Sweden

• Schedule: Heltid

• Employee Status: Tillsvidare

 

Statements

• About Skanska: Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 38 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!

 

 

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska »

Liknande jobb Projektutvecklare SIS - Sverige

Annonser

; ;