Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Skanska

Kalkylingenjörer till Väg och anläggning - Stockholm/Mälardalen

Genom åren har vi skapat allt från kilometerlånga broar som binder ihop nationer till förutsättningar för moderna hus och anläggningar så att människor kan leva gott. Vi har byggt hamnar och stabiliserat kajer där fartyg kan lossa sin last, tunnlar och järnvägar så att nya stadsdelar kan växa fram. Vill du vara med på den fortsatta resan mot hållbara projekt och bygga för morgondagen?

 

 

Ett framgångsrikt team där dina kalkyler vinner projekt

Det händer mycket inom Väg och anläggning och vi har många spännande och komplexa projekt av varierande storlek på gång. Vi behöver därför stötta upp organisationen med affärsdrivna anbuds-/kalkylingenjörer som vill vara med på resan.

 

Du har en väldigt viktig roll i vår verksamhet. Du medverkar i tidiga skeden och i anbudsarbeten där du kalkylerar kostnaden för projektet utifrån ritningar, materialspecifikationer och tidplaner. Dina kalkyler ligger till grund för våra anbud och är avgörande för att kunden skall välja oss. Anbuden kan vara både stora och komplexa eller av mindre karaktär. Den gemensamma nämnaren i alla våra projekt är att de ofta är utmanande och tekniskt komplicerade.

 

Som anbuds-/kalkylingenjör hos oss arbetar du med olika delar inom anbudsprocessen såsom:

• Kalkylera kostnader för våra olika projekt

• Genomföra pris och offertförfrågningar på material och hos underentreprenörer

• Läsa förfrågningsunderlag, utföra tidsplanering och ta fram underlag för riskinventering

• Undersöka tekniska lösningar och undersöka alternativa metoder och material

• Skriva anbudsbrev, ta fram underlag för slutgenomgångar och verka som stöd under förhandling

• Ta fram förslag på gröna lösningar och göra klimatkalkyler

• Prissättning av ÄTA samt hjälp vid avstämning och prognos

 

Att bygga relationer är en stor del av din vardag, i din roll är du självständig med eget ansvar men du har också mycket kontakt med kollegor inom kalkylenheten. Arbetet bedrivs i ett nära samarbete med projekten och du har en tät dialog med vår producerande personal, våra leverantörer och underentreprenörer.

 

 

Att räkna på projekt är din passion

Vi tror att du har din utbildningsbakgrund i byggteknisk högskoleexamen eller motsvarande och vi ser gärna att du har erfarenhet från väg och anläggningsprojekt. Du tycker att det är roligt att jobba med anbudsarbete och vill fortsätta att utveckla såväl som utvecklas i din arbetsroll. Geografiskt söker vi dig som vill arbeta i Stockholm eller Mälardalen.

 

 

Vad kan Skanska erbjuda dig?

Hos oss på Skanska blir du en del av ett företag som bygger morgondagens samhälle. Oavsett vilken roll du får har vi ett bra erbjudande till dig. Några tydliga exempel är aktiesparprogram, friskvårdsbidrag och möjlighet till förstärkt föräldrapenning. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

Hos oss har du också möjlighet att lära av dina kollegor över hela landet och utvecklas mot nya roller. Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är få andra bolag i Sverige som har ett så stort utbud av internutbildningar som vi. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling!

 

 

Ansök redan idag

Ansök genom att skicka in ditt CV och personliga brev via länken senast 2022-06-23. Urval sker löpande och tillsättningar kan komma att göras innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor angående tjänsten kontakta HR Business Partner Karin Scarlini 010 – 448 25 76.

 

 

Om företaget

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska »

Liknande jobb Kalkylingenjörer till Väg och anläggning - Stockholm/Mälardalen

Annonser

; ;