Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Skanska

Arbetsmiljöingenjör Stora projekt - Stockholm

Stora projekt i Stockholm / Norrland omfattar i dag en stor variation av projekt allt ifrån utbyggnad av blå linjes tunnelbana i Nacka, utbyggnad kaj i Värtahamnen, Slussen, förbifart Stockholm Vinsta och utbyggnaden av SFR i Forsmark.

 

Vi söker dig som brinner för hälsa- och säkerhet och vill arbeta i de mest utmanande projekten!

Rollen som arbetsmiljöingenjör benämns som Hälsa- och säkerhetsledare på Skanska och innebär att i projekt ha ett nära samarbete med kund, projekt- och produktionsledning för att uppfylla lagstiftning, kundkrav, certifieringar och branschnormer, samt även för att efterleva Skanskas interna krav och höga mål och ambitioner gällande arbetsmiljö.

 

I rollen kommer du att arbeta nära produktionsledningen för att säkerställa att projektet uppnår en så säker arbetsplats som möjligt. Genom att ha en aktiv roll i våra projekt och vara trygg i att vara ute i produktion bidrar du tillsammans med projektledningen och centrala stödfunktioner till att säkerställa att vi har en olycksfri produktion. Vi arbetar säkert eller inte alls.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

• genom ett coachande arbetssätt medverka till att projektet utvecklas i linje med våra visioner och mål

• med projektledningen läggs fokus på det systematiska arbetsmiljöarbetet och vi utvecklar arbetsplatsen kultur genom vårt agerande

• aktivt driva fram resultat i projektet och din roll

• du tar fram planer, rutiner och verktyg samt efterfrågar och tillämpar de rutiner vi beslutar om att implementera i verksamheten.

• du arbetar nära produktionsledningen och har en aktiv roll i det dagliga säkerhetsarbetet genom att vara involverad i arbetsberedningar, riskhantering, utbildningskrav, skydds- och miljö ronder etc.

 

Den vi söker

Vi söker dig som vill vara en tydlig bärare av vår säkerhetskultur och som har en pedagogisk fallenhet för att få med dig andra på resan för ett inkluderande, hälsosamt och säkert arbetsmiljöarbete.

 

För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta i team där du bidrar till en god stämning. Det är viktigt att du är en god kommunikatör eftersom rollen har många olika kontaktytor både internt och externt. Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, är drivande och tar egna initiativ.

 

Du har god analytisk förmåga och en väl utvecklad förmåga att samordna, se sammanhang och ha ett helhetstänk. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat. Du har erfarenhet av att arbeta i anläggningsprojekt.

 

För den här rollen söker vi dig som:

• har erfarenhet inom anläggningssidan alternativt industri eller bygg.

• är arbetsmiljöingenjör eller har annan relevant akademisk utbildning inom området, alternativt har motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.

• har minst 3-5 års dokumenterad erfarenhet av arbetsmiljöarbete i projektmiljö.

• har goda kunskaper inom arbetsmiljöledning.

 

För denna roll krävs också att du har gedigen kompetens i Office-paketet med fokus på Excel och Word. Du ska även ha dokumenterad god kompetens i tal och skrift av det svenska och engelska språket.

 

Som hälsa- och säkerhetsledare hos oss ser vi en stor fördel om du har utbildning/ kunskap inom arbetsmiljöledningssystem ISO 45 001.

 

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav då tjänsten innebär en del resor.

 

Intresserad?

Ansök genom att skicka in ditt CV senast den 31 augusti 2024. Vi kommer hantera ansökningar löpande, så vänta inte med att söka. För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Johan Dahlberg på telefonnummer 010-448 16 73.

 

I samband med denna rekrytering kommer det att genomföras alkohol- och drogtest innan anställning.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Senaste jobben från Skanska

Alla jobb hos Skanska »

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör Stora projekt - Stockholm

Annonser

; ;