Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Jurek

Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

 

Nu har du chansen att bli en del av ett starkt fackförbund som står i centrum av den svenska arbetsmarknaden! Vi söker två ombudsmän till enheten Förhandling, rådgivning och utbildning med placering på Sveriges Ingenjörers centralt belägna kontor i Stockholm.

 

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman hos oss arbetar du inom tre huvudsakliga områden: förhandling, rådgivning och utbildning. Det innebär att en stor del av arbetet utgörs av att företräda medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare och att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i frågor som rör arbetslivet. I rollen ingår också att hålla utbildningar och seminarier. Du kan även komma att ingå i olika typer av projekt och utvecklingsarbeten. Du blir en del av ett team om femton ombudsmän och rådgivare, och du rapporterar till enhetschefen. Kompetensöverföring inom gruppen och mellan enheter är en naturlig del av arbetet vilket ger möjlighet till personlig utveckling.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen tillsammans med minst 3 års erfarenhet av arbete med arbetsrätt och arbetslivsrelaterade förhandlingar. Du har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt och om arbetsmarknadens parter. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet som ombudsman eller motsvarande från en arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation, alternativt erfarenhet av arbetsrättsliga förhandlingar som arbetsgivarrepresentant (ex HR). För rollen ser vi det som viktigt att du trivs med att tala inför grupp och att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Som person är du en pragmatisk problemlösare med gott omdöme. Du är en prestigelös lagspelare som är van vid att ta eget ansvar och att arbeta självständigt. I rollen som ombudsman kommer du ha många olika kontaktytor varför vi söker dig som är förtroendeingivande och som har lätt för att skapa goda relationer. För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i dig själv och ha en god pedagogisk och social förmåga.

 

Du erbjuds:

Du erbjuds ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden kommer du till ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

 

Det är högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du. Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

 

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder fina förmåner och som medarbetare hos oss har du möjlighet att till viss del arbeta på distans. Vi tillämpar Teknikavtalet och har därutöver lokala kollektivavtal som har upprättats på arbetsplatsen.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

 

Övrigt

Fackliga företrädare är Sigrun Malm (Akademikerföreningen) samt Lotta Ljungqvist (Unionen). Båda nås via Sveriges Ingenjörers växel 08-613 80 00.

 

Rollerna är tillsvidaretjänster på heltid, resor i arbetet kan förekomma.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek »

Liknande jobb Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Annonser

; ;