Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Systemutvecklare till svensk underrättelsetjänst

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu drivna, kreativa och initiativtagande systemutvecklare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling. Hos oss får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper för att FRA ska kunna ge unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

 

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper och analytiska förmåga med omvärldsintresse och samtidigt bidra till att våra uppdragsgivare får unika underrättelser. De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden och utvecklingen går snabbt. Därför ligger stort fokus på att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla metodik och verktyg för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar.

 

I rollen kommer du huvudsakligen att arbeta med systemutveckling och förvaltning av IT-system i Linux. I tjänsten kommer du ha många kontakter såväl internt som externt. På FRA råder stor sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande. För att vara rätt person för tjänsten ska du ha erfarenhet av systemutveckling, erfarenhet av Java, Python och informationsmodellering samt ha erfarenhet av Linux.

 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med geografisk information (GIS) eller har tillämpat geografisk informationsteknik. I övrigt kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi söker dig som trivs med att bryta ner komplexa frågor och är bra på att lösa avancerade problem med ett bibehållet lugn även i mer pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och ser vinsten av att dela med sig av kunskap och information till dina kollegor i syfte att nå gemensamma mål. Du trivs med att ta initiativ och sätta igång aktiviteter och har samtidigt lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 48 32 (tillgänglig vecka 32). Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-09.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:

Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-08-09

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Lovön

Kontaktpersoner:

Se annons

Företagets hemsida:

http://www.fra.se  

 

 

Ansök nu

 

 

Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Liknande jobb Systemutvecklare till svensk underrättelsetjänst

; ;