Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Systemintegratör till svensk underrättelsetjänst

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker en kreativ och initiativtagande systemintegratör för arbete med dataflöden. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö samt goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

I den här rollen arbetar du operativt i en grupp som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av system för myndighetens dataflöden. Du har nära kontakt med beställaren och är delaktig i att ta fram underlag och anpassa lösningar för att transportera rätt data i rätt format till rätt mottagare. Din förmåga att sätta behov i ett större sammanhang är därför viktigt. Du samverkar med många andra grupper på myndigheten och får på så sätt ett brett kontaktnät.

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.


Du kan
Vi söker dig som har en IT-inriktad utbildning alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet, samt kunskap om Linux/Unix. Det är meriterande om du har erfarenhet av Apache NiFi, Java, automatisering, scripting, dataformat och strömmande data. Erfarenhet från liknande verksamheter ser vi som positivt. För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.


Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar självständiga initiativ inom givna ramar till att omsätta nya idéer till aktiviteter samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete för att nå resultat. Då arbetet innefattar många kontaktytor krävs även att du har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och underhålla relationer.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef på telefon 08-471 49 86. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-12-15.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-12-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.seAnsök nu

Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Liknande jobb Systemintegratör till svensk underrättelsetjänst

Annonser

; ;