Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

FRA söker en Teknisk leveransledare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en teknisk leveransledare som kommer bidra med att förse myndigheten med de tekniska system som behövs för verksamheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet


Ditt uppdrag

Som leveransledare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som leveransledare är du koordinator och coach för en samling team i en domän. Du har huvudansvaret för att värdeflödet med teknikleveranser för domänen rör sig mot målet på ett effektivt sätt. Då denna domän bland annat har ansvar för FRAs superdatorer, är en viktig uppgift för leveransledaren att vara projektledare vid upphandling och installation av nya HPC-kluster. Man kommer också att ha löpande kontakt med levererande företag.

Som leveransledare arbetar du tätt ihop med tekniska domänstrateger men samverkar även med andra medarbetare i värdeflödet. Du kommer även samarbeta med andra delar av myndigheten samt inom den tekniska avdelningen.


Du kan

Vi söker dig som har:
• Teknisk utbildning från högskola/universitet, eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet
• Mångårig erfarenhet av arbete inom systemutveckling eller IT-drift
• Erfarenhet av agila metoder och ramverk såsom DevOps och Scrum eller SAFe
• Erfarenhet av arbetsledning eller projektledning
• God och bred IT-kunskap
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska 
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete som Release Train Engineer (RTE) i SAFe-sammanhang
• Erfarenhet från arbete med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller HPC-branchen
• Kunskap om planeringsverktyg såsom Jira / Confluence
 
Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god förmåga att engagera och har intresse att utveckla arbetsprocesser. Med ett strategiskt och långsiktigt synsätt tar du stort ansvar för ditt verksamhetsområde och kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter och förslag som gagnar arbetet. Du har hög kvalitetsmedvetenhet och kan planera dina uppgifter på ett effektivt sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, är en god kommunikatör och ser till att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter. Du har gott omdöme med förmåga att prioritera och göra rätt avvägningar i krävande situationer, med din stabilitet och uthållighet ser du till att projektens mål uppfylls.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefonnummer 010-557 48 50. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-16
Referensnummer 3754/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Liknande jobb FRA söker en Teknisk leveransledare

Annonser

; ;