Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Boliden

Underhållsingenjör Lakanläggningen och Energicentralen

till Rönnskär

 

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk som utvinner metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Framförallt produceras koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 890 medarbetare.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi behöver nu personal till den nya lakningsanläggningen på Rönnskär. Ansvarsområdet omfattar lakningsanläggning, in- och utfraktssystem samt förbehandling av mellanlagrat material. Lakningsanläggningen ska upparbeta både lagrat och fallande F1/K1-stoft från fumingens och konverterns reningsanläggningar samt e-kaldoslam. I anläggningen kommer det att produceras produkter för intern upparbetning, för försäljning samt till djupförvaret.

 

Drifttagningen är planerad till det fjärde kvartalet 2020 med upprampning av produktion under 2021. Anläggningen byggs i nordvästra hörnet av Rönnskärskajen. Anläggningen kommer att ha cirka 20 befattningar där vi i ett första skede rekryterar bland annat arbetsledare för att dessa ska få en möjlighet att vara delaktiga i uppbyggandet sina team och rekrytering av sina medarbetare.

 

Produktionsavdelningen Nischer RPN söker en underhållsingenjör mot lakanläggning och energicentral. Som underhållsingenjör arbetar du främst med  att följa och förbättra anläggningens drifttillgänghet genom nära samarbete med avdelningens arbetsledare och planerare för platsnära underhåll. Lakanläggning är en ny anläggning och här består arbetet till en början mycket arbetsuppgifter kopplade till projektet medans det idag finns en underhållsingenjör på plats på energicentralen med god erfarenhet och en bra möjlighet till en bra överlämning.

 

Som underhållsingenjör på driftavdelningen nischer så är ditt huvuduppdrag att ansvara för tillgängligheten för anläggning/processavsnitt. Analysera tillgänglighet och utveckla en UH-plan med hjälp av ABC klassificering samt upprätta en budget både för både drift och investeringar. Arbetsuppgifterna är av stor komplexitet och spänner över ett brett område inom vår verksamhet, omvärldsbevakning är därför ett viktigt inslag i denna befattning. Du kommer även att bidra till att utbilda och utveckla medarbetare. Beredskapstjänst kan förekomma.

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på universitet/högskolenivå mot maskiningenjör/underhållsutveckling, maskinteknik eller motsvarande erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från process- eller tillverkningsindustri. Du trivs med att arbeta på ett strukturerat sätt och besitter social kompetens då detta är viktigt för samarbetet med dina medarbetare. Du förväntas vara aktiv i förbättringsarbetet och ser det som en utmaning att arbeta med ständiga förbättringar. Erfarenhet av LEAN och arbete med underhållssystem, såsom Maximo är meriterade.

 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

• Ingenjörsutbildning med relevant inriktning

• Några års erfarenhet av kvalificerat likvärdigt arbete

• Goda språkkunskaper i tal och skrift (svenska och engelska)

• Goda IT-kunskaper

• B-körkort

• Personliga egenskaper värderas högt.

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

 

 

Information

För ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta

Johan Marklund, Johan.Emil.Marklund@boliden.com

tfn 0910-77 30 00

 

Facklig information

Facklig information lämnas av

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, 0910-77 37 45

Mikael Norrby, Unionen, 0910-77 37 76

Anders Wikström, Ledarna, 0910-77 31 75

 

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt med att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas enligt GDPR och lämnas via ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Emil Lindholm, Human Resources, tfn 070 - 810 93 04, E-mail: Emil.Lindholm@boliden.com

 

Vi vill ha in din ansökan senast den 14/6 - 2020

Urval och intervjuer sker löpande


Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i  branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 700 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Annonser

; ;