Störst på chefsjobb
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Byggcheferna
 • Karriärjobb
 • Kollega
 • St
Boliden

Sektionschef Produktion/Drift

Arbetsuppgifter

I augusti 2010 passerades en viktig milstolpe för gruvverksamheten i Aitik när det nya anrikningsverket invigdes. Det är ett modernt anrikningsverk med ny infrastruktur och logistiklösning som ytterligare förstärker Aitiks marknadsposition som en av världens mest produktiva och effektiva gruvor. Expansionen bidrog till att både gruvans produktion och livslängd ökade. 

 

Anrikningsverket söker nu en ersättare till rollen: Sektionschef Produktion/Drift

 

Arbetet innebär budget och personalansvar för ~60 talet medarbetare. Rollen är essentiell för att klara det uppsatta målet på årlig brytning av 45 miljoner ton malm. För att uppnå målet kommer Du arbeta aktivt med att utveckla organisationen och arbetsmetoder genom att uppmuntra till samarbete, delaktighet och kunskapsspridning. Du är ansvarig för att leda och planera den operativa verksamheten i anrikningsverket samt arbetsledning av ett antal arbetsledare med tillhörande skiftlag. Utöver arbetet att leda den dagliga produktionen tillkommer ett antal andra områden som bidrar till att säkerställa produktionen, utveckla verksamheten och skapa en trygg och säker arbetsmiljö.

 

Inom ramen för rollen ingår arbete med:

 • Säker arbetsmiljö, ansvarig för att driva och utveckla säkerhetskulturarbetet inom sektionen.
 • HMS (Hälsa, Miljö och Säkerhet) är av stor vikt för Boliden.
 • Vara drivande i förbättrings och standardiseringsarbete inom New Boliden Way exempelvis.
 • Personalansvar - leda och fördela arbetsuppgifter, personalutveckling, mål- och utvecklingssamtal, rehabilitering, rekrytering.
 • Samarbeta och driva utveckling med externa leverantörer
 • Samarbeta och driva utveckling internt med olika avdelningar
 • Uppföljning av utfall gällande säkerhet, produktion och ekonomi

 

Du är direkt underställd Avdelningschefen ingår i ledningsgruppen för Anrikningsverket

 

 

Utbildning/Kvalifikationer

Som Sektionschef Produktion/Drift behövs en utbildning och/eller erfarenhet kopplat mot uppgifterna för att lyckas driva anläggningen enligt uppsatta mål. Personen har en tekniskt inriktad utbildning mot drift/produktion och har goda kunskaper inom gruvindustri.

 

Kandidaten är en stark och synlig ledare med stark social kompetens. Tillsammans med sina anställda driver personen förändrings- och utvecklingsarbetet där en förmåga att engagera, inspirera och utveckla sina medarbetare är viktiga egenskaper. Personen är resultatinriktad och med detta säkerheten i första hand. Tjänsten kräver goda datorkunskaper och att personen kan uttrycka sig väl muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska.

 

 

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Stefan Strömberg, Cesab tfn.070-439 41 45

 

 

Facklig information

Anders Johansson Ledarna tfn 0970-72 95 63, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 92 69, Holger Rilinger SACO tfn 0910-70 57 59.

 

 

Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämställd arbetsplats och välkomnar därför både kvinnliga och manliga sökande. 

Sista ansökningsdatum är 1 maj 2019. 

I denna rekrytering använder vi oss av rekryteringsbolaget Cesab.

Ansökan via deras webb. www.cesab.se

 


Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 500 medarbetare och en omsättning på 40 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden »

Liknande jobb Sektionschef Produktion/Drift

Annonser

; ;