Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Boliden

Koncernredovisningsekonom

till Stockholm

 

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå? Lockas du av att bli en del av ett av Sveriges största börsbolag, där du kommer att få möjligheten att arbeta i en bred roll med många intressanta kontakter på såväl huvudkontoret som ute i verksamheten? Då ska du definitivt läsa vidare!

 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Koncernredovisningsekonom kommer du att vara en del av Group Accounting teamet som idag består av Koncernredovisningschef och två Koncernredovisningsekonomer. Funktionens huvudsakliga ansvar är konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen samt finansiella data till delårsrapporter samt årsredovisning. Funktionen Group Accounting ansvarar också för redovisning och bokslut för Bolidens treasuryverksamhet. Som Koncernredovisningsekonom rapporterar du direkt till Director Group Accounting.

 

Du kommer att vara placerad på Bolidens huvudkontor beläget på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 

-Koncernredovisning

-Månads-, kvartals- och årsbokslut

-Ansvara för koncernredovisningssystemet AARO tillsammans med övriga inom Group Accounting

-Delaktig i bokslut och analys av Bolidens treasuryverksamhet

-Delaktig i koncernens internkontrollprocesser

-Delaktig i budget- och prognosarbete

-Utveckla instruktioner, redovisningsmanualer, processer och rutiner

-Stötta organisationen i redovisnings- och rapporteringsfrågor

-Kontinuerlig kontakt med dotterbolag och övriga funktioner på ekonomiavdelningen

 

 

Utbildning och kvalifikationer

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du ca 4 års erfarenhet från revison eller redovisning. Du har med fördel granskat större koncerner eller arbetat med redovisning i en koncern antingen på ett huvudkontor eller på ett rapporterande dotterbolag. Operativ erfarenhet från koncernredovisning och/eller treasuryredovisning ser vi som meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och ett intresse för system. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i finska är meriterande.

 

För att lyckas i rollen på Boliden är du en strukturerad person som värdesätter hög kvalité. Du besitter förmågan att arbeta helhetsorienterat samtidigt som du har en förståelse för vikten av detaljer. Du är van att självständigt driva ditt arbete framåt och ta initiativ till förbättringar där du ser dem. För att passa in på Boliden tror vi även att du är social och tycker om att samarbeta med andra då du kommer att ha mycket kontakt med kollegor inom organisationen.

 

 

Information

I denna rekrytering samarbetar Boliden med Prodiem. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94.

 

Facklig information

Facklig information lämnas av Andreas Mårtensson (Unionen) +46 910 77 42 39, Holger Rilinger (SACO) +46 910 70 57 59 eller Peter Markström (Ledarna) +46 910 77 40 09.

 

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

 

Ansökan

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Du söker tjänsten via länk.

 

Boliden producerar metaller som får det moderna samhället att fungera. Vår verksamhet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle, och vi tillhör de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion. Boliden har också en ledande position inom återvinning av förbrukad metall. Lång erfarenhet kombinerad med utveckling av bästa tillgängliga teknik gör att våra gruvor och smältverk är väl positionerade på en utmanande marknad. Boliden har 5 800 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Irland och en omsättning på 50 miljarder kronor.

 

 

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden »

Annonser

; ;