Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Systemutvecklare med inriktning radio/mikrovågsteknik

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Systemutvecklare med inriktning radio/mikrovågsteknik

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en systemutvecklare med inriktning radio/mikrovågsteknik till den tekniska avdelningen. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till den tekniska avdelningen. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Du kommer att tillhöra enheten för RF-system. Enheten ansvarar för utveckling och förvaltning av RF-baserade signalspaningssystem och har specialistkompetens inom radio- och mikrovågsområdet.

 

I din roll som systemutvecklare med inriktning radio- och mikrovågsteknik arbetar du med utveckling och design av våra system för teknisk signalspaning i mikrovågsområdet. Du ansvarar för optimering av antenner, transmissionsutrustning, mikrovågsmottagare och signalbehandlingssystem. Du tar fram specifikationer och underlag till externa leverantörer och har ett tätt samarbete med övriga utvecklare på avdelningen. Du deltar aktivt i test, verifiering och felsökning av system under utveckling och vid drift i produktionsmiljö.

 

Arbetet omfattar externa leverantörskontakter med industrin vilket innebär både inrikes och utrikes resor.

 

I ditt uppdrag som systemutvecklare erbjuder vi en möjlighet att arbeta med spännande teknik varje dag. Där det är en utmaning att kombinera externt utvecklade produkter från industrin med tekniska lösningar som vi utvecklar själva till unikt fungerande helhetslösningar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas inom ditt specialområde tillsammans med engagerade kollegor.

 

Du kan

Vi söker dig med en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom mikrovågsteknik, radioteknik, signalbehandling, elektronik eller mätteknik. Eller motsvarande förvärvat genom arbetslivserfarenhet. Du ska ha några års erfarenhet av att arbeta hårdvarunära med radiosystem.

 

Det är positivt om du har erfarenhet av hårdvaruutveckling, modern radio/radarteknik eller elektrisk mätteknik. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet eller intresse av; system för satellitbaserad kommunikation, simuleringar, utveckling av hårdvara inom radio- och mikrovågsområdet, försvarsmaktens IT-miljö och krav, alternativt om du har arbetat med mätningar av antenn- och mottagarsystem.

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan kuskaper har erfarenhet och kunskap om Linux, CAD och Matlab. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du känner dig även bekväm med begrepp som NF, dB, C/N, diplexer och trivs i en miljö med oscilloskop, spektrumanalysatorer. Körkort är önskvärt eftersomresor ingår i tjänsten.

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en stor passion för ditt arbete. Du har ett gediget intresse för teknik och problemlösning. Du är utåtriktad och har lätt för att skapa och underhålla relationer.

 

Vi värdesätter en god kommunikativ förmåga och i rollen som systemutvecklare är också din specialistkunskap tillsammans med din samarbetsförmåga avgörande. Du är analytiskt lagd och har ett lösningsfokuserat arbetssätt då du tar initiativ och driver arbetet framåt.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jesper Simons på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:

Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2020-08-02

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Lovön

Kontaktpersoner:

Jesper Simons

tfn: 08-471 4600

Företagets hemsida:

http://www.fra.se

 

 

Ansök nu

 

 

Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Liknande jobb Systemutvecklare med inriktning radio/mikrovågsteknik

; ;