Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Linux systemadministratör inom produktion och utveckling

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en systemadministratör som vill arbeta i en spännande och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Linux sys. adm. tillhör du avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar system och plattformar till stöd för FRAs underrättelseproduktion.

I rollen som Linux sys. adm. kommer du vara med och bygga helt nya miljöer men även underhålla och automatisera befintliga. Du kommer ingå i ett DevOps team som har helhetsansvar för sina system under hela livscykeln, från nyutveckling till avveckling. Teamet har ett nära samarbete med andra delar inom FRAs underrättelseverksamhet. Både med slutanvändare och andra tekniska team och enheter inom IT & Teknik.

Du kommer få möjlighet att vara delaktig i teamets utveckling. Via utbildningar, konferenser och egen omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på den senaste tekniken. Tillsammans utvärderar vi och tar del av varandras insikter.

Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet.

I rollen som Linux sys. adm. ingår du i ett team som ansvarar för våra största system med mycket hårdvara.

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av:
• Drift och utveckling av Linuxmiljöer
• Felsökning/reparation/utbyte av hårdvara
• Övervakning

I rollen arbetar du nära dina kollegor i gruppen. Vidare har du många kontaktytor med bland annat beställare, användare och uppdragsledare inom FRA. Hos oss kommer du till en arbetsplats där du har stora möjligheter att utvecklas och lära dig mer om teknik och system då vi har en komplex IT-miljö med stor variation. Dina arbetsuppgifter har stor betydelse och kommer att ge myndigheten förutsättningar att leverera med hög kvalitet ut mot våra uppdragsgivare. Vi har stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med det.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har ett genuint tekniskt intresse, är nyfiken och har eget driv samt för att vara aktuell, uppfyller du nedan kvalifikationer:

• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot Linux servrar och gärna nätverk eller har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av arbete inom systemutveckling eller IT-drift i Linuxmiljö
• Erfarenhet av drift och utveckling av Linuxsystem
• Erfarenhet av felsökning/reparation/utbyte av hårdvara
• Erfarenhet av övervakning
• Kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska

Utöver ovan kvalifikationer är det meriterande om du har kunskap inom eller erfarenhet av något av nedan:

• Programmeringskunskaper inom t ex python
• Kunskap om filsystem och lagringssystem
• Kunskaper om switchar, routing och brandväggar
• Bash-scripting
• Verktyg för CI/CD (tex Ansible, Puppet).
• Distribuerade lagringsplattformar (tex Elasticsearch, CEPH).
• Containerteknologi (tex Kubernetes, Docker).
• Agila arbetssätt
• Kunskap om planeringsverktyg såsom Jira / Confluence

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som har en god problemlösningsförmåga och har kapacitet att se till helheten och kan prioritera därefter. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och har en god samarbetsförmåga där du gärna delar med dig av kunskap och information. Då rollen innefattar många kontakter med beställare, användare och uppdragsledare är det av vikt att du har lätt för att etablera nya kontakter och upprätthålla redan befintliga. Du tar på eget initiativ tag i olösta problem och söker självständigt nya utmaningar i arbetet.

I rekryteringsprocessen kommer vi även ta hjälp av praktiska arbetsprover och kunskapsverifiering vid en eventuell intervju för att avgöra dina kunskaper.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 5201. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-08-04.
Referensnummer 3101/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-30

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nuSenaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Liknande jobb Linux systemadministratör inom produktion och utveckling

Annonser

; ;