Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Kryptolog inom HPC

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en kreativ teknisk kryptoanalytiker till avdelningen för Cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska utmaningar. Det är en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat.

Ditt uppdrag innebär att vara expertstöd inom HPC till våra användare. Bland annat ingår kodoptimering och algoritmutveckling för parallella tillämpningsprogram, deltagande i utvecklingsprojekt samt rådgivning och hjälp till användare.

Du kommer att delta och leda utveckling och kravställning av HPC:er och dess kringliggande miljöer och verktyg. Miljön är Unix/Linux baserad. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området. Resor i tjänsten kan förekomma såväl inom Sverige som internationellt.


Du kan

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom matematik, datateknik eller datalogi. Har du en forskarbakgrund inom beräkningsteknik/datavetenskap och är en dokumenterat erfaren HPC-användare med goda kunskaper i programmering av parallella tillämpningar är detta meriterande.  Alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och har förmågan att ta initiativ att omvandla dina idéer till aktiviteter för att uppnå resultat. Vi värdesätter att du med hjälp av din sakkunnighet och problemlösande analysförmåga hittar svar på komplexa problem. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 81. Fackliga företrädare nås via växel 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-16.
Ange referensnummer 4532/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
  

Län:
Alla län

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Annonser

; ;