Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Exjobb inom maskininlärning/AI

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du få en unik möjlighet att under din universitetsutbildning få ett uppdrag inom Sveriges underrättelsetjänst? Om du funderar på att skriva ett exjobb med fokus på maskininlärning och AI kan du vara rätt person!
Avdelningen för Teknik söker efter två studenter som läser till civilingenjör i datateknik, teknisk matematik, informationsteknik eller masterstudenter i maskininlärning för examensarbete 2020. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Avdelningen för Teknik har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Därför ligger stort fokus på att vidareutveckla metodik och verktyg för att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

 
Uppdragsbeskrivning
Uppdraget går ut på att testa hur bra ett neuralt nätverk kan tränas till att effektivt identifiera språk i väldigt korta texter. Målet att snabbt kunna gå från ett nytränat nätverk till en implementation automatiskt.


Du kan
Vi söker er som har ett stort intresse för maskininlärning/AI och programmeringsvana. Ni har driv och förmåga att ta egna initiativ. Verksamheten ställer stora krav på integritet och säkerhetsmedevetande. 


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då uppdraget vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. För uppdraget krävs godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef från på telefon 08-471 48 32. 

Vänta inte med din ansökan då vi har för avsikt att intervjua fortlöpande. Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-12- 08.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Praktik

Anställningsgrad:
Projektanställning

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-12-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se
Ansök nu

 

Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Annonser

; ;