Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Enhetschef för radio- och mikrovågssystem till FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en chef till enheten för RF-system, vid den tekniska avdelningen. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. 

 

 

Den tekniska avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Enheten för RF-system har specialistkompetens inom radio- och mikrovågsområdet och ansvarar för utveckling och förvaltning av RF-baserade signalspaningssystem. I enheten finns även mätlabb för verifiering av EMC/EMI från elektrisk utrustning samt telekonflikt­sam­ordning. Enheten består av ca 15 medarbetare. 

 

Ditt uppdrag
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget mot de mål som avdelningen satt upp. Du har ett nära samarbete med produkt- och projektledare samt med övriga enhetschefer i verksamhets- och personalfrågor. Du utvecklar både din egen enhet och deltar i det framtidsinriktade arbetet som sker på hela den tekniska avdelningen. 

 

Genom operativ arbetsledning utvecklar och motiverar du dina medarbetare samt säkerställer att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensförsörjning och kompetensutveckling anpassad efter verksamhetens behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion för nya medarbetare tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör en viktig del av rollen. 

 

Du ansvarar för enhetens tekniska leveranser av system och tjänster samt leder arbetet med förvaltning och tredje linjens support för levererade system. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för leverans mot tekniska projekt utgör också en del av ansvaret. 

 

Som enhetschef rapporterar du till kontorschefen och du är medlem i kontorets ledningsgrupp. Resor i tjänsten kan förekomma. 

 

Du kan
Vi söker dig som har en akademisk examen med teknisk inriktning. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har minst tre års erfarenhet av arbetsledning och personalansvar. Vi ser också att du har kunskap om drift och förvaltning av radio- eller IT-system samt kunskap om systemutveckling. Meriterande är om du har haft ekonomiskt ansvar, arbetat med projektledning samt om du tidigare varit del i en ledningsgrupp. Vi ser det också som meriterande om du har arbetat med antenn- och mottagarsystem i radio- eller mikrovågsområdet, system för signalspaning, system för satellitbaserad kommunikation eller EMI-mätningar. 

 

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. 

 

Du är
Rätt person för tjänsten är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Som enhetschef förväntas du ha lätt för att med ett realistiskt perspektiv anpassa dig till ändrade förutsättningar och samtidigt upprätthålla motivation och effektivitet. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga. 

 

Du sätter upp höga mål både för dig själv och din enhet och ser till att resultat håller hög kvalitet. Rollen ställer höga krav på förmåga att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta deadlines. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer. 

 

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till denna tjänst. 

 

Mer information
Arbetsplatsen är placerad i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta kontorschef Thomas Johansson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-12-08

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-12-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Thomas Johansson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Liknande jobb Enhetschef för radio- och mikrovågssystem till FRA

Annonser

; ;