Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FRA

Elektronikkonstruktör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRAs tekniska avdelning söker en elektronikkonstruktör som vill utveckla och testa hårdvara för radiosystem, i en värld som hela tiden kräver nya tekniska lösningar. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som elektronikkonstruktör inom radiosystem tillhör du avdelningen för Teknik.
Vi lär gärna upp dig som inte tidigare arbetat inom området radiosystem

I rollen som elektronikkonstruktör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att utveckla system för mikrovågsteknik och radiobaserad inhämtning av elektroniska signaler framförallt i form av:

• Arbeta inom hela den tekniska produktcykeln, så som kravställning, design, inköp, prototyputveckling, test- & verifiering, driftsättning, förvaltning och avveckling.
• Utforma utbildningsmaterial, instruktioner och dokumentation om de tekniska systemen för t.ex. användare och uppdragsgivare.
• Samarbeta med kollegor i både liknande och tvärfunktionella roller för att tillsammans driva teknisk utveckling av system och tekniska lösningar

Du kan

För att lyckas och trivas i rollen har du kunskap och erfarenhet enligt följande:
• Högskoleutbildning inom radio-, elektro-, och mätteknik eller inom teknisk fysik alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.
• Svenska och engelska tal och skrift
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera områden:
• Kännedom om mätinstrument inom både tids- och frekvensdomän tex. spektrum- och nätverksanalysatorer.
• Tidigare arbetat med radiosystem i någon form.
• Kännedom om radiosystemkomponenter, så som antenner för tex. HF, VHF, UHF eller RF/Mikrovåg, förstärkare, brusdioder & riktkopplare
• Självständigt arbete med helhetsansvar för utveckling av tekniska system och lösningar
• God förmåga att skriftlig och muntligt berätta och dokumentera tekniska fenomen
 
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen är du en person som snabbt tar i ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Är entusiastisk och positiv samt påverkar din omgivning i positiv riktning. Du kan ta fram kort-och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska och du driver nya initiativ inom ramen för ditt arbete. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat och du prioriterar kundnöjdhet samtidigt som du visar intresse för produkten och dess frågeställningar.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande Yvonne Gustavsson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-19.
Referensnummer 4173/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-02-19

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA »

Annonser

; ;