Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FOI

Verkstadschef

Vill du bidra med din verkstadskompetens och arbetsleda vår nybildade sektion för verkstad i Linköping? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Till stöd för forskningsverksamheten vid FOI finns tre prototypverkstäder med cirka fyra medarbetare vardera. Nu söker vi en arbetande verkstadschef till verkstaden i Linköping. Den finmekaniska experimentverkstaden i Linköping har mångskiftande verksamhet som spänner från maskinbearbetning (svarvning/fräsning), konstruktionsarbete, 3D-printning, svetsning, bänkarbete samt viss medverkan vid fältförsök. Vi tillverkar typiskt enstaka exemplar av utrustningar och detaljer som kommer att användas vid prov och försök, men mindre serier kan även förekomma.

Som chef för verkstaden har du personalansvar för verkstadspersonalen samt arbetsmiljöansvar för verkstaden. Du planerar och fördelar arbetsuppgifter och ser till att verkstaden fungerar effektivt. Du är ansvarig för att inom given budget underhålla och utveckla funktionen vid verkstaden. Du är en aktiv del av verkstadens uppdrag och kan bidra med konstruktionsarbete. Du kommer att delta aktivt i dialog med forskare i samband med planering av forskningsprojekt där behov finns avseende konstruktion av utrustning som ska tillverkas.

Utöver eget arbete i verkstaden samt personal- och arbetsmiljöansvar, så ingår bl.a. att:
·         vara inkörsporten och mottagare av uppdrag från forskarna till verkstaden,
·         vid nya projekt, delta i de första diskussionerna med forskarna,
·         ta fram initiala designskisser, förkalkyl och tidplan för arbetet,
·         leda, fördela och koordinera arbetet inom verkstaden,
·         ansvara för tidsplanering och budget.

Som chef för verkstaden i Linköping är du sektionschef underställd ställföreträdande avdelningschefen på avdelning Telekrig.

Rollen är placerad på FOl:s avdelning Telekrig som har drygt 230 anställda i Linköping.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig som har:
·         maskinteknisk utbildning på gymnasienivå eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig för tjänsten,
·         dokumenterade erfarenheter av maskin- och bearbetningstekniskt arbete,
·         erfarenhet av CNC-styrda maskiner,
·         kompetens att arbeta med underlag i CAD-system,
·         minst ett par års erfarenhet som arbetsledare inom teknisk verksamhet,
·         god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska,
·         B-körkort.

Det är meriterande om du har:
·         erfarenhet av arbete i en större organisation,
·         erfarenhet av olika typer av verkstäder,
·         erfarenhet av hantering av olika typer av material, tex plast och metall,
·         erfarenhet av prototyptillverkning.

Vi söker dig som är trygg och stabil i ditt ledarskap. Du företräder din sektion och har samtidigt förmåga att se till helheten för avdelningen. Du är lyhörd och har god förmåga att samarbeta och bygga relationer. För att lyckas i rollen behöver du också har god analytisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 30 juni 2024

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Verona. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-367

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-30

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Mattias Verona

tfn: +46 13-37 00 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Annonser

; ;