Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FOI

Junior Mjukvaruutvecklare

Vill du arbeta med något som ingen annan gör i Sverige och bidra till Sveriges säkerhet? Är du nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet som utvecklare? Vi forskar för en säkrare värld och söker dig som vill hjälpa oss att utveckla högkvalitativ mjukvara.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Arbetsuppgifterna innefattar utveckling av applikationer, ramverk och modeller för modellering och simulering av vapensystem och icke-spelbara figurer (NPC). Applikationer och modellerna används av andra myndigheter, Försvarsmakten och olika enheter på FOI, bland annat Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum (FLSC) där simulering av bemannad luftstrid, många-mot-många, bedrivs.

Arbetet omfattar:
• Utveckling av simuleringsverktyg.
• Utformning och utveckling av tekniska lösningar.
• Design av användargränssnitt och API.
• Utveckling av modeller.

Mjukvaruutvecklingen görs i en grupp som ansvarar för utvecklingsmiljön och som arbetar över ett brett spektrum av programfunktionalitet. Du kommer ha varierande uppgifter och kan arbeta med front end, back end, nätverkskommunikation och stödfunktioner till DevOps kedjan. Du kommer att bidra till tekniska diskussioner samt påverka applikationsutformningen. Vi erbjuder goda möjligheter att påverka verksamheten och din egen kompetensutveckling.

 
Har du den kompetensprofil vi behöver?
• Du har en akademisk examen motsvarande master eller civilingenjör inom datateknik, informationsteknologi, datavetenskap eller motsvarande.
• Du har erfarenhet av objektorienterad programmering och utveckling i Linux- och/eller Windowsmiljö.
• Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift. 

Det är meriterande med erfarenhet av utveckling i C++ samt av större system. Det är också meriterande med erfarenhet av grafikrendering och/eller kunskap om byggsystem samt testramverk. Kuskaper om Git, Qt, CMake, Eclipse, XSLT eller XML Schema samt numeriska algoritmer eller prestandaoptimering av kod är också meriterande.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du är en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga, kan kommunicera effektivt och kan arbeta inom olika projekt. Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete, därför önskar vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Engagemang och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig samt att du är självgående när det behövs.

 
Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs mer om enheten här; 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 november 2021.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Maria Sjöblom


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI »

Liknande jobb Junior Mjukvaruutvecklare

Annonser

; ;