Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FOI

Ingenjör inom RF-teknik

Är du intresserad av att använda dina kunskaper i elektronik för att utveckla ny teknik som stärker Sveriges försvar och säkerhet? Vill du arbeta med intressanta arbetsuppgifter och lära dig nya saker med målet att bli en expert inom radar? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Du kommer att arbeta med att ta fram experimentella radarsystem till vår tillämpade forskning. Arbetet inkluderar design, konstruktion, testning och integration av teknik i radarsystemen beroende på forskningsverksamhetens behov. Exempel på konkreta arbetsuppgifter är design av kretskort, mätningar på elektronik och mikrovågskretsar samt vid behov EM-simulering av mikrovågskretsar. Du kommer att arbeta i flera forskningsprojekt med mål att utvecklas till teknisk expert i ditt område. Arbetsuppgifterna är varierande med både teoretiska och praktiska inslag, men med fokus på praktiskt arbete i labb. I arbetsuppgifterna ingår skriftlig rapportering på svenska till våra uppdragsgivare och kan även innebära medverkan i vetenskaplig publicering. På sikt kan arbetsuppgifterna även innebära projektledning och direkta kontakter med våra uppdragsgivare.

Om enheten

FOI finns på fyra platser: Stockholm-Kista, Umeå, Stockholm-Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Telekrig. Som del i ett team syftar arbetet ytterst till att bedöma nyttan som nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet kan ha för Sveriges försvar. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, t.ex. drönare och satelliter med radar.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig som har:
• en högskole-, civilingenjörs- eller masterexamen med inriktning mot elektronikdesign, elektroteknik eller ett område som FOI bedömer som motsvarande,
• kunskaper i design och konstruktion av elektroniska kretsar,
• erfarenhet av mätning av elektroniska kretsar, komponenter eller delsystem, 
• kunskaper om mikrovågsteknik,
• god förmåga till framställning i tal och skrift på svenska och engelska.  

Meriterande är kunskaper eller erfarenhet av radar, antennteknik och om digital signalbehandling.

Eftersom arbetet sker både individuellt och i grupp behöver du vara självgående, men också ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga och är resultatorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 4 augusti 2024

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-352

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-08-04

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Lantz

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 LinköpingAnsök nu


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI »

Liknande jobb Ingenjör inom RF-teknik

Annonser

; ;