Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FMV

Produktledare till flygmaterielsystem 100

Vill du jobba med flygmaterielsystem inom spaning för underrättelseinhämtning? Har du en förmåga att se helheten och samarbetar gärna med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som produktledare ingår du i enheten för spaning- och specialflygsystem inom avdelningen för transport- och specialflygsystem. I rollen ansvarar du för flygmaterielsystem 100 (FMS 100) ur ett livscykelperspektiv. FMS 100 består av Saab 340 i transportutförande (civilt) och en variant anpassad för radarspaning.

Din uppgift är att ansvara för utveckling, systemlivscykelplanering, kvalitetssäkring i form verifiering och validering men även konfigurationsledning, status- och prestandauppföljning av de system som ingår i eget ansvarsområde. Du ansvarar för framtagning av tekniska kravspecifikationer, utarbetar förslag till åtgärder, samt korrigerar funktionella och säkerhetsmässiga fel och brister. Du deltar även i upphandlingar av bland annat materiel och avtal. Som produktledare arbetar du tätt med projektledare, chefsingenjörer och systemingenjörer samt Försvarsmakten och industrin.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du har genomgått ett treårigt tekniskt eller naturvetenskapligt program på gymnasiet samt relevant eftergymnasial teknisk utbildning omfattande minst ett år, eller på annat sätt förvärvat motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har civilingenjörsutbildning eller motsvarande eftergymnasial teknisk utbildning.

Du har ett par års erfarenhet av arbete med uppgifter inom utveckling, anskaffning eller drift av luftfartsprodukter inom FMV, Försvarsmakten alternativt inom flygindustrin. Vidare har du även kunskaper om grundläggande flygteknik och militära och civila regelverk för luftfart.

För att lyckas i rollen har du tidigare även arbetat med kravhantering, konfigurationsledning och materielpublikationer. Du har även kunskap om processen överlämning av materiel till Försvarsmakten. Eftersom det sker mycket kontakt med Försvarsmakten och industrin är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vidare ser vi gärna att du har arbetat med relevanta stödsystem inom flygbranschen och det är meriterande om du även har kunskap om FMS 100 och dess användning. Det är en fördel om du har erfarenhet av ISO 15288, systemsäkerhet och riskhantering men det är inte krav. Det är även meriterande om du har du förståelse för industriella förhållanden runt luftfartsprodukten, myndigheter och leverantörer. Har du dessutom arbetat med certifiering av flygmateriel är det meriterande.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba tillsammans med andra i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på olika nivåer inom FMV och med andra verksamheter och organisationer, vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att skapa dig en helhetssyn och förståelse för det större perspektivet i frågor. Du har hög integritet och en god omdömesförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområdet Flyg och Rymd har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för i huvudsak Försvarsmaktens flygstridsförmåga. Verksamhetsområdets produktion omfattar huvuddelen av Flygvapnets tekniska system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Filip Ingelsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid
Vid frågor ber vi dig kontakta Tarza Salah på telefon 070-982 51 95. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Johanna Samuelson johanna.samuelson@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-11-29.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV »

Liknande jobb Produktledare till flygmaterielsystem 100

Annonser

; ;