Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FMV

IT-säkerhetsarkitekt

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Hos oss på IT-stab får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

IT-stab ansvarar för att styra och genomföra FMV:s IT-verksamhet inom ramen för utveckling, drift och förvaltning av myndighetsgemensamma IT- och mobiltelefonitjänster. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Inom avdelningen IT Styrning finns en arkitekturfunktion med ansvar att utveckla och förvalta informationsarkitektur, applikationsarkitektur, infrastrukturarkitektur samt IT-säkerhetsarkitektur. Hit söker vi nu en IT-säkerhetsarkitekt.


Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsarkitekt stödjer och inriktar du arkitekturlösningar inom projekt och förvaltningar mot realiserbara säkra lösningar som följer FMVs regelverk. I dialog med projekt och förvaltning inriktar du lösningar baserat på informationsklassning mot ackrediterbarhet. I samarbete med leverantörer, projekt och förvaltning granskar du lösningar och föreslå alternativa vägar.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att
• Ta fram, vidareutveckla och förvalta FMVs säkerhetsarkitektur samt systematiskt arbeta med omvärldsbevakning av hotbilder
• Ta fram underlag för beslut och styrande dokument inom IT-säkerhet
• I tidigt skede granska, analysera, delta i hot- och riskanalyser, samt rekommendera anpassningar för förekommande IT-miljöer/arkitekturer inom ramen för arkitekturrådet och arkitekturfunktionen
• Ta fram förslag på design av säkerhetslösningar
• I samband med och efter upphandling granska leverantörers tolkning av Försvarsmaktens krav på säkerhetsfunktioner (KSF)
• Stötta förvaltningsledare, systemförvaltare och övriga arkitekter i generella diskussioner kring IT-säkerhet samt i samband informationsvärdering och informationsklassning


Vi söker dig som
Du har lämplig teknisk utbildning från högskola/universitet eller motsvarande kompetens som FMV bedömer som likvärdig, gärna inom IT-arkitektur och utvecklingsarbete. Vidare har du erfarenhet av arbete med design och säkerhetslösningar för att understödja IT-säkerhet och IT-arkitektur. Du har även erfarenhet av att ha jobbat med EA-arkitektur. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat i offentliga organisationer samt med ackreditering av IT-system.

Vi vill att du har följande tekniska kompetenser:
• Kunskap om standarder inom säkerhetsarkitekturområdet
• Goda kunskaper i modellering av arkitekturer för IT-säkerhet
• Goda kunskaper i att översätta verksamhetskrav till teknisk design
• Goda kunskaper i Officepaketet och EA-verktyg ex. Qualiware

Du är en person med hög analytisk förmåga och innovativt tänkande. Du bidrar till goda samarbeten och till ett gott lagarbete. Vi förväntar oss att du har vana av att ta ledning i frågor kring arkitektur och att du trivs med att påverka och möjliggöra beslutsfattande. Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Vi värdesätter en hög kommunikativ förmåga och vi förväntar oss att du uttrycker dig väl på både svenska och engelska, i tal såväl som i skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Stockholm som placeringsort.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Frågor om tjänsten besvaras av tf chef IT Styrning, Eva-Lena Olnils på e-post olnils.eva-lena@fmv.se eller telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Elisabeth From, OFR/O Lars Carlsson och OFR/S Lena Sköld Gunnarsson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2021-11-30.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV »

Annonser

; ;