Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FMV

Ingenjör inom ledningsstödsystem mot flyg och marin

Ingenjör inom ledningsstödsystem mot flyg och marin
Vill du arbeta med utvecklingen av ledningsstödssystem, vilket är de system som ska hjälpa den militära ledningen att ta korrekta beslut, med syfte att göra Sverige och världen säkrare över tid? Har du jobbat med ledningsstödsystem och har erfarenhet av tekniskt projektarbete inom överföringsnät, sensorer, nättopologi eller nätarkitektur? Gillar du att jobba med tekniskt komplexa och ständigt föränderliga projekt och trivs att jobba tillsammans med andra i team? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Du kommer i denna roll arbeta med teknik som möjliggör säkert informationsutbyte via markbaserade nät. Informationsutbytet sker mellan flygvapnets och marinens ledningsstödsystem och inkopplade sensorer exempelvis radar.

Som ingenjör inom ledningsstödsystem mot flyg och marin deltar du i det tekniska systemarbetet genom att löpande formulera Försvarsmaktens behov till tekniska krav, genomföra tekniska granskningar, verifiera krav och ta fram systemlösningar. Som ingenjör genomför du avvägningar mellan teknikområdets specifika önskemål och krav i syfte att optimera systemets utformning. Du arbetar internt nära projektledare och andra kollegor på FMV i strävan efter att säkerställa att leveransen till Försvarsmakten sker i tid och till rätt kvalitet, såväl som externt med Försvarsmakten. Som ingenjör är du en betydelsefull aktör i både uppföljning och styrning av industrins arbete, hantering av driftärenden när Försvarsmakten behöver stöd och att följa den tekniska utvecklingen inom det tekniska området.

Du kommer jobba projektbaserat och delta vid att göra tekniska bedömningar vid realiseringar av projekt där du bidrar med lösningar. I jobbet kommer du i stor utsträckning jobba med ledningsstödsystem, överföringsnät, sensorer, nättopologi och nätarkitektur. Detta mellan bland annat sensorer och landbaserade ledningsstödsystem samt mellan ledningsstödsystem och luft-eller sjöstridskrafter.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Du är civil- eller högskoleingenjör, alternativt har motsvarande relevant utbildning eller erfarenhet, som vi bedömer likvärdigt. Vi ser att du har erfarenhet av projektarbete och ett arbete som innebär att du har kontakt med leverantörer såväl som kund. För att nå framgång i rollen har du några års erfarenhet av arbete med ledningsstödsystem.

Har du erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens ledningsstödsystem eller flygsäkerhet är det meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av tekniskt systemutformningsarbete.

Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

För oss är rätt person viktigt, vilket är varför vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba tillsammans med andra i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer, vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Du har förmågan att anpassa dig efter nya omständigheter i ditt arbete och som person är du initiativtagande och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du visar gott omdöme vid prioriteringar och avvägningar i ditt arbete.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Ledningssystemmateriel ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem. Enheten Flyg C3 ansvarar för materielområden som exempelvis ledningsstödsystem för flygvapnets stridsledning och luftövervakning samt ledning för flygbaser.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Kari Lehto, OFR/O Arne Molander och OFR/S Pia Edström . Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Thomas Brehmer på telefon 08-782 40 00. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare Lina Sylvén på lina.sylven@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2023-12-04.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV »

Liknande jobb Ingenjör inom ledningsstödsystem mot flyg och marin

Annonser

; ;