Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Von Feilitzen

Chefsjurist till Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier söker Chefsjurist till Kansliet i Stockholm
Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Med ca 3 600 medlemsföretag och 150 medarbetare är Sveriges Byggindustrier en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. Utöver kansliet beläget på Storgatan 19 i Stockholm har organisationen 25 lokalkontor och sex regionkontor från Luleå i norr till Malmö i söder.

Sveriges Byggindustrier söker nu en erfaren chefsjurist som brinner för ledarskap och som med sin juridiska kompetens vill stötta organisationen i arbetet för en attraktiv, sund och säker byggbransch.


Arbetsbeskrivning

Som chefsjurist kommer du att vara ansvarig chef för Sveriges Byggindustriers affärs- och entreprenadjurister, en biträdande jurist samt för de medarbetare inom medlemsenheten som hanterar befintliga och potentiella nya medlemsföretag. Du ansvarar för arbetet på operativ och strategisk nivå samt arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom ramen för verksamhetsområdenas uppdrag.

Utöver ditt personalansvar kommer du att arbeta med förbundsjuridik, ta ställning till olika juridiska ärenden av väsentlig betydelse för organisationens interna stödfunktioner samt stötta styrelsen och presidiet i juridiska frågor. Vidare kommer du att vara styrelsesekreterare, förbereda styrelsemöten och föra protokoll från dessa. Uppdraget innefattar även att vara sekreterare och föredragande vid förbundsstämman och att samverka med Svenskt Näringsliv i aktuella frågor av juridisk karaktär.

Du kommer att vara engagerad i frågor som rör sund konkurrens vilket handlar om att byggbranschens företag ska konkurrera på lika villkor, bland annat genom att förhindra mutor och korruption.

Chefsjuristen rapporterar till vice vd samt i förekommande fall till vd. Chefsjuristen ingår i Sveriges Byggindustriers ledningsgrupp.


Vem är du?

Du är en mycket erfaren jurist med minst tio års erfarenhet inom det juridiska området. Du har även mångårig dokumenterad chefs- och ledarskapserfarenhet och motiveras av att driva och utveckla en grupp och verksamhet.

Arbetet ställer höga krav på engagemang och som person ser vi att du är prestigelös, förtroendeingivande, integritetsfull samt diplomatisk med mycket god samarbetsförmåga. Du är även en skicklig teoretiker med en mycket god analytisk förmåga som inte drar sig för att fatta beslut.

Du förenar din goda skriftliga förmåga med en god kommunikativ förmåga.
Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.


Du erbjuds

Du erbjuds en chefsroll i en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar. Du kommer att arbeta i nyrenoverade lokaler på Sveriges Byggindustriers kansli i Näringslivets Hus.   


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.vonfeilitzen.se. Urval sker löpande.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rosita von Feilitzen på telefonnummer 073-540 57 07 alternativt rosita@vonfeilitzen.se.

Vi tar inte emot ansökningar via mail.
Varmt välkommen med din ansökan!


Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. 

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning är Sveriges Byggindustriers fyra fokusområden. Gemensamt ska hållbarhet och digitalisering genomsyra alla fyra områden.Ansök nu


 

Liknande jobb Chefsjurist till Sveriges Byggindustrier

Annonser

; ;