Vi är intresserade av dig som chef!

LEAX Group

LEAX Group är en företagsgrupp med cirka 1 200 anställda och 12 fabriker. Företaget har verksamhet i Köping, Falun, Falköping och Tidaholm i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern samt Kunshan i Kina.

LEAX Group är en kontraktstillverkare av mekaniska komponenter och delsystem till den tunga fordonsindustrin, gruv- och anläggningsindustrin samt övrig verkstadsindustri. LEAX levererar även kundanpassade växellådor till en mängd olika mekaniska verkstadsindustrier. Företaget bedriver dessutom konsultverksamhet inom kvalitets-, miljö- och ledningssystem via dotterbolaget LEAX Quality. Omsättningen för år 2014 var 1,5 miljarder SEK.

Framtid

En av många fördelar med att arbeta inom LEAX Group är den snabba tillväxten. Tillväxten innebär att det finns stora utvecklingsmöjligheter inom LEAX Group. Företaget satsar mycket på intern utbildning. För att stärka kompetensen in house satsar vi på LEAX Academy samt ett kommande Trainee program som ska leda till långsiktig kompetensförsörjning främst inom chefs- och specialistbefattningar.

Medarbetarna är vår resurs och viktigaste tillgång. Vi är måna om att vara en attraktiv arbetsgivare som attraherar framtidens medarbetare. Vi söker engagerade medarbetare med genuint intresse för teknikutveckling och som brinner för att arbeta inom industrin.

För att stärka kompetensen in house satsar vi på LEAX Academy samt ett kommande Trainee program som ska leda till långsiktig kompetensförsörjning främst inom chefs- och specialistbefattningar.

Vi arbetar med LPS (LEAX Production System) inom produktion där ständiga förbättringar ingår bland annat

• Ordning och reda på vår arbetsplats.
• Vi underhåller utrustningen så att den alltid är i bästa skick.
• Vi fokuserar alltid på att vi ska leverera kvalitet.
• Vi mäter och utvecklar ständigt produktivitet, tillgänglighet och flexibilitet. 

Malena Bergenbäck, HR Manager på LEAX GroupMagnus Grönberg COO/ Site Manager LEAX Brinkmann Gmbh, Detmold, Germany

Nya fabriker och förvärv innebär nya möjligheter och nya spännande produkter. Vi levererar rätt saker till ett bra pris med hög kvalité vilket gör oss till en stark och pålitlig partner för våra kunder.

Kärnkompetensen finns inom skärande bearbetning och spetskompetensen finns inom rotationssymetriska detaljer. LEAX levererar bland annat kompletta kardanaxlar till tunga fordon, uthålliga produkter till gruv- och anläggningsindustrin samt produkter som innehåller en stor andel montering.

Det är viktigt att produktionen sker nära kunden och vi ser till att finnas där kunderna behöver oss. Produkter vi tillverkar efterfrågas långt utanför Sveriges gränser, därför är det naturligt för oss att expandera globalt och ha produktion även utomlands där kunderna och behoven finns.

Vi lyssnar på våra kunder och tillgodoser deras önskemål samtidigt som vi ser till att skapa en rolig och trivsam arbetsplats för våra medarbetare. Att utvecklas som företag och medarbetare kräver kontinuerlig förbättring i alla avseenden.

Flexibilitet för förbättringar

Om vi alla förbättrar en insats varje månad genomför vi 15 000 förbättringar under 2015. På det sättet kan vi spara stora belopp med små enkla förändrigar i vardagen.

Leax värdegrund

– Vi lyssnar på våra kunder och tillgodoser deras önskemål samtidigt som vi ser till att skapa en rolig och trivsam arbetsplats för våra medarbetare. Att utvecklas som företag kräver kontinuerlig förbättring i alla avseenden. Den dagen vi slutar bli bättre slutar vi att vara bra.

Globalt företag i expansion

LEAX Group är en snabbväxande företagsgrupp med cirka 1 200 anställda runt om i världen och som sedan starten 1982 vuxit med över 35 procent per år. Kunderna finns främst inom tung fordonsindustri, gruv- och anläggningsindustri, jordbruksindustri, övrig verkstadsindustri och Telecom. I dag finns 12 fabriker i Sverige, Lettland, Tyskland, Ungern, Brasilien och Kina. LEAX är ett svenskt bolag som agerar globalt. Ambitionen är att fortsätta växa och öka den globala närvaron.

– Nya fabriker och förvärv innebär nya möjligheter och nya spännande produkter. Vi levererar rätt saker till ett bra pris med fantastik kvalité vilket gör oss till en stark och pålitlig partner för våra kunder.

Produktion nära kunden

Kärnkompetensen finns inom skärande bearbetning och spetskompetensen finns inom rotationssymetriska detaljer. LEAX levererar bland annat kompletta kardanaxlar till tunga fordon, uthålliga produkter till gruv- och anläggningsindustrin samt produkter som innehåller en stor andel montering.

– Det är viktigt att produktionen sker nära kunden och vi ser till att finnas där kunderna behöver oss. Våra produkter efterfrågas långt utanför Sveriges gränser, därför är det naturligt för oss att expandera globalt och starta ny produktion utomlands.

 

Vi söker chefer och ledare löpande. Våra lediga tjänster hittar du här:

Inga jobb för stunden.