Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Säkerhetspolisen

Controller till ekonomienheten

Säkerhetspolisen söker nu en ekonomicontroller som tillsammans med drivna kollegor vill vara med och utveckla myndighetens ekonomistyrning. Är du den vi söker?

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-10-01

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.


Ditt uppdrag

I rollen som ekonomicontroller på Säkerhetspolisen bidrar du till att skapa förutsättning för den strategiska styrningen och inriktningen av myndighetens verksamhet. Du kommer huvudsakligen delta i och driva egna projekt för att utveckla myndighetens ekonomistyrning.

Uppgifterna innefattar bland annat arbete med att sammanställa och analysera ekonomiska beslutsunderlag till myndighetens ledning och att stötta övriga verksamheten med budget och prognosberäkningar. Du arbetar med budgetering och löpande analys av myndighetens resursnyttjande och bidrar också med att ta fram och följa upp relevanta nyckeltal och indikatorer. I rollen ingår även att hålla presentationer för myndighetens ledningsgrupper.

Tjänsten är placerad på ekonomienheten som är en del av verksamhetsstöd. Avdelningen för verksamhetsstöd bedriver även myndighetsgemensam verksamhet inom områdena fastighet och service, HR och kommunikation.


Din kompetens     
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi alternativt annan utbildning som myndigheten bedömer som likvärdig. Du har e
rfarenhet av kvalificerat arbete med budgetering och kostnadsprognoser och god vana av att arbeta i relevanta system.
Du behöver också ha mycket goda kunskaper i Officepaketet och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har projektledarutbildning eller erfarenhet av att leda projekt. Erfarenhet av arbete med ekonomistyrning i statlig verksamhet
är meriterande.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar initiativ och självständigt driver ditt arbete framåt. Du gillar problemlösning och identifierar och genomför förbättring och utveckling av processer och rutiner.

Som person är du analytisk, ansvarstagande och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du har lätt för att samarbeta med andra och skapar och upprätthåller goda relationer. Vi ser också att du har hög grad av integritet och sekretessmedvetenhet.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 71. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 2020-10-01.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Annonser

; ;