Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Regeringskansliet

Rättssakkunnig − arbeta med lagstiftning inom konsumentområdet

Konsumentenheten, Finansdepartementet

Är du kammarrätts- eller hovrättsassessor med intresse för lagstiftningsarbete? Har du intresse för EU-lagstiftning och vill tillsammans med kunniga och engagerade kollegor bidra till samhällsutvecklingen? Då kan vi erbjuda dig ett omväxlande arbete i en händelserik miljö.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Du kommer att arbeta med lagstiftning inom enhetens ansvarsområden, ta fram underlag till den politiska ledningen och eventuellt delta i förhandlingsarbete inom EU. Du kommer vidare att delta i enhetens arbete med omvärldsbevakning utifrån ett rättsligt perspektiv. Det kan också bli aktuellt med arbetsuppgifter inom andra delar av enhetens verksamhetsområde och med deltagande i statliga utredningar.

Du kommer att ha många kontaktytor, både nationellt och internationellt, och du förväntas ta fram underlag i nära samarbete med andra. Arbetsuppgifterna ställer krav på att i snabbt tempo kunna kombinera expertkunskaper med förståelse för helheten. I arbetet kan ingå resor, framför allt till Bryssel.

Konsumentenheten ansvarar bland annat för lagstiftning som rör marknadsföring och produktsäkerhet samt för styrning av Konsumentverket, Allmänna reklamationsnämnden och Fastighetsmäklarinspektionen. Verksamheten har en tydlig EU-anknytning.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund
Du är assessor från kammarrätt eller hovrätt med intresse för samhällsfrågor. Det är meriterande med aktuella erfarenheter av praktiskt EU-arbete, aktuella kunskaper i EU-rätt och med goda kunskaper i engelska.

Dina egenskaper
Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du är vidare såväl analytisk som lösningsorienterad och kreativ, med god förmåga att identifiera och ta hänsyn till de större perspektiven. Du har både lätt för att arbeta självständigt och för att samarbeta. Vidare har du lätt för att anpassa dig till nya situationer, även under tidspress. Du har mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
För assessorer erbjuder vi tidsbegränsat förordnande som rättssakkunnig på 6 år med möjlighet till förlängning.
En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Sophie Nordström som är enhetschef på telefon 08-405 42 18. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Jakob Petruson på telefon 08-405 19 58. Fackliga kontaktpersoner är Peter Österberg, Saco, och Lotta Nordqvist, ST. Du når dem via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 15 oktober 2018.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och landsting, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor samt statens budget.

 Ansök nu

Liknande jobb Rättssakkunnig − arbeta med lagstiftning inom konsumentområdet

Veckans jobb

Annonser

; ;