Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Nordic Trustee

Driven och affärsmässig jurist till Nordic Trustee

Om verksamheten

Nordic Trustee är den ledande aktören för oberoende agenttjänster på den nordiska lånemarknaden. Vi tillhandahåller ett brett utbud av agenttjänster men vår kärnverksamhet är att agera agent i alla typer av obligationsfinansieringar, och under åren har vi haft över 10 000 uppdrag. I dagsläget består vår uppdragsportfölj inom obligationsfinansiering av över 2 600 pågående uppdrag med en sammanlagd lånevolym överstigande 1 300 miljarder kronor. Vi har kunder i över 20 länder och dessa utgörs huvudsakligen av stora och medelstora företag, banker, finansbolag och kommuner. Nordic Trustee etablerades 1993 i Oslo och bedriver idag verksamhet i samtliga nordiska länder. Verksamheten i Sverige startade 2012 och är under fortsatt utveckling och expansion.

Till vårt växande team i Stockholm söker vi nu en driven och affärsmässig jurist med intresse för kreditmarknaden.

Arbetsbeskrivning

Vår marknadsledande position ger oss förmånen att dagligen arbeta med stora och intressanta svenska och internationella finansieringar och du kommer att arbeta nära ledande banker, investmentbanker, advokatbyråer, bolag och investerare, vilket ger dig goda förutsättningar att bygga ett brett nätverk inom finansbranschen.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att:

-          självständigt hantera nya uppdrag, innebärande bland annat genomgång av term sheets, obligationsvillkor, låneavtal, säkerhetsavtal och andra typer av finansavtal från ett agentperspektiv;

-          delta i möten med advokatbyråer, banker, investmentbanker och låntagare i samband med förhandlingar, struktureringar och utbetalningar av lån;

-          hantera och analysera frågeställningar om ändringar i avtalsvillkor;

-          arbeta och koordinera omstruktureringar av krediter;

-          koordinera och leda externa finansiella och legala rådgivares arbete;

-          analysera legala och kommersiella risker i verksamheten; och

-          arbeta kommersiellt med att utveckla och marknadsföra företaget och dess tjänster.

Arbetet inom Nordic Trustee-koncernen bedrivs integrerat och vi utnyttjar i hög grad möjligheten att dra nytta av varandras erfarenheter, vilket innebär ett nära samarbete med kollegorna på kontoren i övriga Norden.

Vem är du?

Vi söker dig som har universitetsexamen i juridik och har minst tre års erfarenhet av transaktionsarbete inom bank- och finans på advokatbyrå, bank eller bolag.

För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett engagemang och en vilja att aktivt bidra i det kommersiella arbetet med att utveckla verksamheten. Personen vi söker bör vidare besitta god analytisk förmåga, ha hög service- och ansvarskänsla samt förmåga att bygga relationer.

Den svenska företagsobligationsmarknaden är fortfarande ung och vi ställs ofta inför nya och komplexa problemställningar där det saknas tydliga ramar att förhålla sig till. Det ställer höga krav på ett lösningsorienterat, pragmatiskt och nytänkande förhållningssätt hos våra medarbetare.

Vi är ett litet men stadigt växande team i Stockholm och för att trivas hos oss är det vidare viktigt att du har en öppen, social och prestigelös personlighet.

Du erbjuds

Nordic Trustee är ett företag med höga ambitioner och stort fokus på innovation och expansion. Du kommer att vara högst delaktig i det kommersiella och strategiska arbetet med att vidareutveckla företaget och dess tjänster. Vi är en liten organisation vilket innebär att du snabbt ser resultatet av din egen insats.

På arbetsplatsen är det högt i tak, flexibelt och som anställd erbjuds du möjlighet att i stor utsträckning påverka din egen roll och arbetssituation. Kontoret är beläget på en attraktiv adress intill Stureplan.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordic Trustee med Sharp Recruitment och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zarina Virsholm på telefon 0733 - 99 07 27 eller via mejl till zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

 

 Ansök nu

 

 Bildresultat för sharp recruitment logga

Liknande jobb Driven och affärsmässig jurist till Nordic Trustee

; ;