Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Newsec

Byggprojektledare till Akelius

Akelius köper, uppgraderar och förvaltar bostadsfastigheter.

Företaget äger ca 50 000 lägenheter i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, England, Canada och USA. 

Akelius riktar in sig på fastigheter i attraktiva städer med stark tillväxt och uppgraderingspotential.

80 procent av lägenheterna ligger i storstäder som Berlin, London, Paris, Stockholm och New York.

Akelius är Sveriges största marknadsnoterade fastighetsbolag. Fastighetsbeståndet motsvarar 105 miljarder svenska kronor.

Ägaren Roger Akelius har donerat 90 procent av ägandet av Akeliusgruppen till Akelius Foundation, som är en allmännyttig välgörenhetsstiftelse.

Akelius Foundation skänker hundratals miljoner till välgörenhet och är bl.a. världens största bidragsgivare till SOS Barnbyar. 

En viktig del i Akelius affärsidé är konceptet Better Living. Detta betyder att Akelius fortlöpande uppgraderar lägenheter till First Class som motsvarar en kvalitet i nivå med nyproducerade bostadsrätter. Renoveringar genomförs endast i samband med att hyresgäster flyttar ut.

Akelius är bland de främsta i världen på att uppgradera lägenheter och allmänna utrymmen. Varje år renoverar Akelius 4000 lägenheter för 2 miljarder svenska kronor. Dessutom uppgraderas fasader, trapphus, entréer innergårdar. Inget annat europeiskt bostadsbolag uppgraderar i samma tempo.

I begreppet Better Living ingår också en god service och att hyresgästerna ska känna sig trygga i och nära sin bostad.

 

Byggprojektledare

Vill du arbeta med spännande ombyggnadsprojekt på Sveriges största marknadsnoterade fastighetsbolag? Till Akelius Lägenheter söker vi nu en byggprojektledare med helhetsansvar för ett fastighetsbestånd i Stockholm med placering på Södermalm.

 Tjänsten

Som byggprojektledare driver du ett antal projekt inom din fastighetsportfölj. Du ansvarar för samtliga faser i projektet från förstudie till avslutat projekt. Projekten varierar i storlek, budgeten ligger mellan 500 000 - 10 miljoner kronor. Projekten kan innefatta fasadrenoveringar, takomläggning, lokalkonverteringar, fönsterbyten, markarbeten, takomläggningar och målning av trapphus.

 Arbetsuppgifter

·         Projektledning i projektens alla faser; förstudier, upprättande av förfrågningsunderlag, upphandling, byggledning och slutbesiktning.

·         Upprätta budget samt åtgärdsförslag tillsammans med fastighetschef.

·         Årsplanering av egna projekt som ligger i budget.

·         Hålla i myndighetskontakter (bygglov m.m.).

·         Säkerställa att arbeten utförs enligt lagar, förordningar och gällande branschregler.

·         Hålla i start och byggmöten, samt protokollföra dessa.

·         Ekonomistyrning, ÄTA-hantering, driva projektet till bästa möjliga ekonomiska utfall.

·         Säkerställa att tidplan och betalplan i byggskedet efterföljs.

·         Säkerställa överenskommen funktion och kvalitet i byggskedet.

·         Hålla teamet uppdaterad i vad som sker i projekten.

·         Kundvårdande åtgärder som hyresgästkontakt, svara på felmeddelande och serviceärenden.

 Kvalifikationer

·         Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som byggprojektledare i bostadsfastigheter med ombyggnadsprojekt. Det är meriterande om du har erfarenhet från konsult- eller beställarsidan. 

·         Relevant KY-utbildning eller högskoleutbildning inom bygg alternativt hantverkare/fastighetsbakgrund med arbetslivserfarenhet som väger upp saknad av utbildning.

·         Dokumenterad erfarenhet av att leda och driva ombyggnadsprojekt, gärna i bostadsfastigheter.

·         Det är meriterande med goda kunskaper i entreprenadjuridik samt om du tidigare arbetat med upprättande av förfrågningsunderlag enligt AMA.

·         Goda kunskaper inom PBL, BBR samt Bas-P och Bas-U är också meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du självgående och handlingskraftig med ett stort driv och god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i entreprenörsdrivna bolag med korta beslutsvägar och frihet under ansvar.

Vidare är du en flexibel och lösningsorienterad person med förmågan att arbeta effektivt mot uppsatta mål och deadlines. Du har flera projekt igång samtidigt varför din förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete blir extra viktig.  Självklart ger du alltid högsta möjliga service till både interna och externa kunder.

Du erbjuds

Om du är en orädd person som gillar nya utmaningar och högt tempo så är Akelius en arbetsplats för dig. Här får du arbeta i en varm miljö med engagerade kollegor och bra förmåner. Akelius är ett projektintensivt och prestigelöst bolag där du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter.

Om Newsec Competence

Newsec Competence är ett bolag med ambitionen att vara fastighetsbranschens mest kvalitetsmedvetna leverantör av kompetensförsörjning. Newsec Competence jobbar med målsättningen att ge sina uppdragsgivare de bästa resurser marknaden erbjuder.
 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Akelius Lägenheter med Newsec Competence. Urval och intervjuer sker löpande, ansök så snart du kan. För frågor angående tjänsten, vänligen kontakta Area manager Helena Salomonsson på helena.salomonsson@newsec.se, 0708-196 926 eller rekryteringskonsult Malin Sager på malin.sager@newsec.se, 0736-903 605

 Ansök nu

Senaste jobben från Newsec

Alla jobb hos Newsec »

Veckans jobb

Annonser

; ;