Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
NCC

Projektdirektör Large Civil Projects NCC Infrastructure

Motiveras du av möjligheten att leda unika, stora och komplexa projekt och samtidigt få nyttja ditt tekniska kunnande? Som projektdirektör leder du en organisation som hanterar stora projekt - en roll där du har helhetsperspektiv och samtidigt har ett starkt engagemang i den operativa framdriften.

 

Large Civil Projects utvecklar och leder komplexa infrastrukturprojekt i miljardklassen i Sverige. Inom divisionen samlas erfarna projektchefer, specialister och andra nyckelkompetenser för att möta de krav som ställs på den här typen av projekt – från anbud till färdigt projekt.

 

Rollen som Projektdirektör

"Det bästa med min roll är den stora variationen av arbetsuppgifter och alla människor man möter, både kollegor, kunder och andra intressenter. Att leda ett stort komplext anläggningsprojekt betyder att man måste gilla att vara problemlösare, bollplank, ekonom och ibland psykolog, allt beroende på var projektet befinner sig. Det passar mig perfekt!" (Sofia Edoff, Projektdirektör NCC)

Som Projektdirektör är du ytterst ansvarig för projektet. Du leder och genomför erhållet projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar samt säkerställer rätt kvalitet och goda relationer med beställare och övriga intressenter.

 

Rollen innebär följande:

• Huvudansvar för ekonomi, styrning och kontroll av projektet samt att säkerställa att arbetet under anbudsfasen förs över till projektet på bästa sätt

• Säkerställa att projektet följer bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar, samt att arbetet sker i enlighet med processerna i verksamhetssystemet och dokumenteras på erforderligt sätt

• Ekonomi/Resultatansvar

• Ansvar för kvalitet och leverans enligt kontrakt

• Arbetsmiljö- och miljöansvar

• Personalansvar för tilldelad personal och huvudansvar för den övergripande resursplaneringen (inkl externa resurser)

• Ansvar för arbetet i projektets ledningsgrupp.

 

Du rapporterar till en projektstyrelse och ansvarar för att skapa en god kultur och teamkänsla på projektet samt en god arbetsmiljö och effektiva arbetsprocesser. Det är ditt ansvar att driva ledningsgruppens arbete samt att informations- och kommunikationsvägar fungerar på projektet.

 

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda andra chefer och större organisationer med flera nivåer. Du har mångårig erfarenhet av produktion och produktionsledning, företrädesvis i stora och komplexa projekt över ca en halv miljard. Utöver det har du även erfarenhet av utförande- och totalentreprenader.

 

Rollen kräver en strategisk kompetens och förståelse för anläggningsprojekt samt vilka parametrar som påverkar ett lönsamt projekt. Du behöver mycket god förståelse för projektledning med förmåga att förstå samband mellan kalkyl, planering, ekonomistyrning, inköp, projektering och produktion.  Som person är du relationsskapande med god förmåga att förstå och kommunicera framgångsrikt med olika intressenter. Utöver det har du en mycket god förmåga att styra, leda och engagera medarbetare mot uppsatta mål. 

 

Din förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift är god.

 

Ytterligare information

Division Large Civil Projects är specialiserad på stora och komplexa infrastrukturprojekt i Sverige med huvudfokus på Stockholm, Göteborg och Malmö. Din placering blir på något av våra stora projekt i Stockholm eller som en del i ett team som arbetar i tidiga skeden. 

 

Kontakt och ansökan

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Thomas Widehag, avdelningschef Large Civil Projects Stockholm, 0703–157986 eller Fanny Reinhardt Kånge, HR-specialist Rekrytering, 0762–827148. Ansök senast den 2023-12-14

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. NCC har kollektivavtal för alla medarbetare. Det ger en bra grundtrygghet och ett tydligt regelverk så att du vet vad som gäller för din anställning. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

 

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

 

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

 

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu 

 

 

Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC »

Liknande jobb Projektdirektör Large Civil Projects NCC Infrastructure

Annonser

; ;