Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
NCC

HR-specialist

Affärsområde NCC Building är en nordisk organisation specialiserad på hållbart byggande av bostäder, kontor, offentliga lokaler samt renovering. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljö.

Här är dina nya utmaningar

Som HR-Specialist Projektstöd på NCC är du en viktig stödfunktion till vår Bygg- och anläggningsverksamhet i Örebro gällande olika personalrelaterade frågor såsom personalplanering, rekrytering, bemanning, arbetsrättsliga frågor, driva förhandlingar, både för vår MB verksamhet internt samt upprätthålla en god relation till våra externa fackliga parter såsom Byggnads och Seko. Du håller även i arbetsrättsliga individärenden. Du är en kontaktperson till vår företagshälsovård och samverkar med dem för att leva våra rutiner gällande rehabiliteringsprocess och arbetsträning. Du bidrar även till att NCC har en god avtalstillämpning i våra kollektivavtal Byggavtalet och Väg-banavtalet.

I övrigt är du en viktig förändringsledare både för chefer och medarbetare gällande värderingar och företagskultur, både hos NCC och i hela byggbranschen. Detta gör du genom att vid behov tillsammans med chefer hålla individsamtal gällande samtal om beteende och attityder. Du är även en nyckelperson för att tillsammans med våra chefer driva ett värderingsprojekt som NCC satsar stort på under 2019 där du agerar som moderator och kommer vara med på arbetsplatser och genomföra olika praktiska värderingsövningar. En annan viktig aspekt som förändringsledare är att du samverkar aktivt i olika forum t.ex. i vår arbetsgivarorganisation på Sveriges Byggindustrier samt även gentemot skolor och övriga aktörer i omvärlden för att samverka i branschfrågor.

Utöver detta samordnar du övriga HR aktiviteter som sker under ett verksamhetsår såsom medarbetarundersökning, medarbetarsamtal, årliga personalmöten och hälsotester. Du samordnar arbetet kring socialt hänsynstagande där vi arbetar tillsammans med leverantörer och underentreprenörer för ett erbjuda praktikplatser till kandidater både från arbetsförmedling och skolor.

I rollen ingår att hålla dig uppdaterad inom de områden du verkar och fungera som både rådgivare men också att utveckla och stötta chefer genom att driva olika HR processer. Du kommer jobba nära i samverkan med linjecheferna inom avdelningen. Du kommer även delta i och hålla i externa och interna möten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete där du ges möjlighet att själv planera dina dagar. För att underlätta för dig i vardagen har vi flextid. Din närmaste chef är verksamhetsnära ansvarig produktionschef över byggproduktionen på NCC i Örebro och arbetar på samma kontor som dig.

Vid arbetsplatsen i Örebro finns en HR-kollega inom samma avtalsområde som du har ett nära samarbete med. Utöver det stödet finns även två HR-kollegor på vår avdelning Örebro/Värmland som huvudsakligen arbetar inom tjänstemannaavtalet. Dessa kommer du kommer att samarbeta med i olika processer. Till din hjälp har du även ett starkt team av kollegor i andra geografier som arbetar i samma roll som dig och möter liknande utmaningar.

De här erfarenheterna och egenskaperna tror vi att du har

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbetat operativt med diverse HR arbete, framförallt har du arbetsrättslig kunskap och gärna drivit förändringsarbete. Har du arbetat inom bygg- och anläggningsbranschen i någon roll tidigare och har kunskap inom våra avtalsområden, byggavtalet och väg-banavtalet så är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och är du kommunikativ, självständig och engagerad tror vi att du kommer att trivas hos oss. Du förväntas kunna ta olika roller i olika sammanhang. Det är viktigt att du har integritet och känner att du vill arbeta utifrån våra värderingar om framåtanda, respekt och ärlighet.

Ytterligare information

Tjänsten är ett föräldravikariat om minst 1 år och startdatum är utifrån överenskommelse.

Kom och väx!
Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Produktionschef Magnus Ryström, tfn 0765-21 56 42 eller HR-specialist Jaqueline Kristersson, tfn 0725-70 65 80. Registrera din ansökan och CV snarast då urval sker löpande.

Välkommen med sin din ansökan!

 Ansök nu

Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC »

Liknande jobb HR-specialist

Veckans jobb

Annonser

; ;