Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
NCC

Bolagsjurist - NCC Infrastructure

NCC söker en erfaren jurist inom entreprenadjuridik till vårt nordiska affärsområde Infrastructure. Vill du bidra till vårt fortsatta arbete som ett av de största företagen i Norden som arbetar med megaprojekt som pendeltågsstation och tågtunnel i Västlänken i Göteborg, Förbifarten i Stockholm, Hamn i Norvik samt Sandoytunneln på Färöarna?


NCC
NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare. NCC är indelat i fem affärsområden, där Infrastructure är ett nordiskt affärsområde som erbjuder design, konstruktion, produktion och underhåll av infrastrukturprojekt så som vägar, broar och tunnlar, vindkraftsparker och VA. Vi är ca 5 300 medarbetare i Norden med en omsättning på 20 miljarder och kunderna återfinns framförallt inom den offentliga sektorn.


Dina nya utmaningar

Tjänsten som bolagsjurist på NCC Infrastructure innebär en stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Som stöd inom entreprenadområdet arbetar du nära verksamheterna och våra projekt, med frågor inom entreprenadjuridik, offentlig upphandling och tvister, men även affärsetiska utredningar. I rollen möter du spännande utmaningar och får på ett direkt och kommersiellt sätt bidra till verksamhetens uppsatta mål. I din roll stöttar du 2-3 avdelningar i Sverige och genom din juridiska rådgivning och stöd kan du bidra till att utveckla det strategiska arbetet över tid. Våra större projekt omsätter från 300 miljoner upp till 1 miljard. 

Infrastructure stöttas juridiskt av en enhet med nio jurister, placerade i Solna, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. Vi arbetar självständigt men har ett samarbetsklimat som bjuder in till erfarenhetsutbyte och öppna diskussioner som bidrar både till stimulans och utveckling i jobbet. Förutom dina kollegor inom affärsområdet samarbetar du även med bolagsjurister på våra andra affärsområden, vi är totalt ca 20 juristkollegor inom NCC i Sverige. Vi medverkar i alla delar av verksamheten, från anbudsarbete och avtalsförhandlingar till löpande rådgivning i projekten. Juristenheten ansvarar även för att skapa och hålla i utbildningar och seminarium inom juridik och kontraktshantering för kollegor inom NCC.


Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med juristutbildning och minst 7 års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete i ett större företag eller på advokatbyrå och ser notarietjänstgöring som meriterande. Du bör främst ha erfarenhet från entreprenadrätt, offentlig upphandling och kommersiella avtal samt god kännedom om standardavtal och AMA MER samt LOU. Eftersom vi är ett nordiskt bolag krävs det att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker en person med kommersiellt intresse som tycker det skulle vara stimulerande att arbeta nära verksamheten, i en rådgivande och relationsskapande funktion. Du trivs med att självständigt styra och prioritera ditt arbete, hantera en stor variation av frågor inom olika områden som en integrerad del i affärsprocesserna. Du har stort engagemang och tycker det känns intressant att kunna bidra till det gemensamma juridiska utvecklingsarbetet inom gruppen och bolaget.


Ytterligare information

Tjänsten är placerad på NCC:s nya kontor i Järvastaden i Stockholm, resor förekommer i tjästen. Rapportering sker till chefsjuristen på Infrastructure.


Kom och väx!
Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.


Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Jessica Hellner på telefon +46765215178 eller via mejl till jessica.hellner@ncc.se. Sista ansökningsdag för att söka tjänsten är den 29 november, urval och intervjuer kommer påbörjas efter sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!Ansök nu


 

Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC »

Liknande jobb Bolagsjurist - NCC Infrastructure

Annonser

; ;