Störst på chefsjobb
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
MTR

Industrial Relations Manager/förhandlingsansvarig till MTR tunnelbanan

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna en tunnelbana i världsklass. MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas!
Vill du vara med och påverka verksamheten i ”Stockholms blodomlopp”, där 1,2 miljoner resor görs varje dag? Vi söker nu en driven och uthållig Industrial Relations Manager/Förhandlingsansvarig till Tunnelbanans HR- och Kommunikationsavdelning.

Ditt uppdrag
Som Industrial Relations Manager har du en nyckelroll när det gäller dels att driva och utveckla våra fackliga relationer men också att säkerställa en konsekvent kollektivavtalstillämpning och hantera alla slags arbetsrättsliga frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att organisera fortlöpande MBL-information, kalla till och genomföra primärförhandlingar och hantera inkommande förhandlingsframställningar i diverse tvistefrågor. Du ger råd och anvisningar i personalärenden såsom avsked, uppsägning, varning och omplacering. Du säkerställer att våra ställningstaganden är förankrade och affärsmässiga och du för rättvisande protokoll. Det ingår även i ditt uppdrag att ge interna direktiv om hur våra kollektivavtal ska tolkas och tillämpas. Du kommer ibland att skriva kortfattade rättsutredningar, göra affärsmässiga riskbedömningar och förankra ställningstaganden.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kalla till och genomföra primärförhandlingar samt skriva protokoll
 • Organisera MBL-information
 • Hantera förhandlingsframställningar
 • Stötta chefer och HR kollegor i alla slags arbetsrättsliga frågor; exempelvis varningar, uppsägningar och omplaceringar

Dina tidigare erfarenheter
Du har en akademisk examen inom juridik, personalvetenskap eller motsvarande samt minst 3 års erfarenhet av förhandlingsarbete, inklusive protokollskrivning. Du har stor vana av att tolka kollektivavtal och en bred arbetsrättslig kompetens med fördjupad kunskap i frågor som rör anställningsskydd. Kanske har du erfarenhet från arbete som ombudsman på ett fackförbund, eller som förhandlare/jurist på arbetsgivarorganisation? Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kollektivavtalsanställda och om du har god kunskap om arbetstidsfrågor.

Dina viktigaste kompetenser:

 • Akademisk examen inom juridik, personalvetenskap eller motsvarande
 • 3 års erfarenhet av förhandlingsarbete och vana att skriva protokoll
 • Bred arbetsrättslig kompetens
 • Stor vana av att tolka kollektivavtal

Dina färdigheter och din personlighet
För att trivas och passa som Industrial Relations Manager hos oss är du en person med massor av drivkraft och entusiasm! Du håller med lätthet flera processer igång samtidigt och har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför. Med ett stort mått strukturerat arbetssätt, professionalism, ödmjukhet och tålamod driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål. Du är van vid att prioritera dina åtaganden och du är kreativ och påhittig och finner därmed de bästa lösningarna. Rollen innebär många kontakter både externt och internt, vilket kräver att du är en utåtriktad och kommunikativ person med en förmåga och vilja att bygga relationer.

Vi erbjuder
Tillsammans med ett tiotal personer i vårt härliga HR- och Kommunikationsgäng får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo! Vi sitter i fina lokaler på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning tillsätts enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR- och Kommunikationschef Johanna Thermaenius
johanna.thermaenius@mtr.se. Varmt välkommen att ansöka via www.mtrnordic.se så snart som möjligt, dock senast 2017-12-20. Urval sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, 
nader.kohandani@mtr.se    
SEKO, Jannis Konstantis, 
ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Nyckelord: Arbetsrättsspecialist, arbetsrätt, förhandlare, förhandling, kollektivavtal, juridik.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

 

 

Ansök nu

 

 

Liknande jobb Industrial Relations Manager/förhandlingsansvarig till MTR tunnelbanan

; ;