Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
MTM

MTM söker en verksamhetscontroller

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, är en framåtblickande expertmyndighet. MTM är nationellt kunskapscentrum för tillgängliga medier och arbetar för att alla – oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning – ska ha tillgång till nyheter, litteratur och samhällsinformation. MTM gör talböcker, punktskrift, lättlästa böcker, lättlästa nyheter, anpassad högskolelitteratur och dagstidningar som taltidning. Myndigheten arbetar också med forskning och utveckling av ny teknik för produktion och läsning.

 

Myndigheten har cirka 90 anställda och finns idag i Stockholm. En omlokalisering av myndigheten till Malmö påbörjas 2019 och ska vara helt genomförd senast 1 januari 2020.

 

Vill du i en ny nyckelroll arbeta nära ledning och utveckla myndighetens styrning?

 

MTM söker en Verksamhetscontroller

 

 

Om befattningen

I en helt ny befattning söker vi nu en verksamhetscontroller med uppdrag att driva och utveckla myndighetens verksamhetsplanerings- och uppföljningsprocess. Vidare ingår i tjänsten att ta fram budgetunderlag, utgiftsprognoser och årsredovisning samt att stödja ledningen i strategiska frågor. Rollen innebär även att säkerställa god intern styrning och kontroll, upprätta vissa policys och bidra till att utveckla nyckeltal för uppföljning av verksamheten.

 

I ansvaret ingår även att driva verksamhetsplanering och uppföljning för funktionerna ledning och stöd. Övriga arbetsområden är omvärldsbevakning och -analys samt samarbete internt men också kontakter externt till exempelmed revisorer och nätverk i staten.

 

I rollen ingår även att delta i omfattande förändringsarbete i samverkan med olika delar av myndigheten. Vidare ingår att, utifrån verksamhetens behov, arbeta med andra vid myndigheten förekommande arbetsuppgifter.

 

 

Om dig

Du har relevant högskoleutbildning t.ex. inom ekonomi, samhällsvetenskap eller statsvetenskap. En förutsättning är flera års erfarenhet av arbete med budget och årsredovisning inom statlig verksamhet. Du har god verksamhetsförståelse och kunskaper inom det statliga regelverket. Krav i tjänsten är mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt goda kunskaper i Agresso och Officepaketet.

 

Som person är du noggrann, självgående och fokuserar på mål och resultat. Du ser till hela verksamhetens bästa och har ett brett perspektiv på frågor. Du arbetar bra tillsammans med andra och har förmåga att förklara komplexa samband på ett lättförståeligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av befattningen.

 

 

Om arbetsgivaren

MTM erbjuder en attraktiv arbetsplats som strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Som arbetstagare vid MTM och i staten arbetar du på medborgarnas uppdrag – ett viktigt och ansvarsfullt åtagande. Som anställd på MTM känner du till och följer de lagar och regler som gäller i verksamheten, agerar sakligt och opartiskt, respekterar öppenhet och yttrandefrihet, behandlar alla lika och med respekt samt förenar service med effektivitet. Som medarbetare på MTM förväntas att du är öppen för nya idéer och välkomnar samtal och samverkan med andra.

 

Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera arbete och privatliv.

 

Myndigheten har påbörjat en resa under vilken den senast 1 januari 2020 kommer att ha omlokaliserat hela sin verksamhet till Malmö. Den aktuella befattningen är placerad i Malmö från 2018 men resor till Stockholm kommer att förekomma under omlokaliseringsperioden.

 

 

Om anställningen

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Den inleds med 6 månaders provanställning. MTM tillämpar individuell lönesättning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

 

 

Kontaktpersoner

 

Rekryterande chef

Renée Jardland

08-580 027 16

renee.jardland@mtm.se

 

Facklig representant

Jens Chreisti, SACO

08-580 02 736

jens.chreisti@mtm.se

 

Facklig representant

Tom Weegar, ST

08-580 02 828

tom.weegar@mtm.se

 

 

Ansökan

 

Du är välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 12 augusti 2018.

 

Ange diarienummer MTM 2018/439 i din ansökan.

 

Inledande intervjuer planeras till vecka 34.

 

Besök gärna www.mtm.se för mer information om myndighetens verksamhet.

 

 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

 

 

; ;