Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Moderna Försäkringar

Strategisk Analytiker - Inköp

Moderna Försäkringar söker en strategisk Analytiker till inköpsavdelningen  
 
Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 4000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.
 
Modernas Inköpsenhet ingår i en nordisk enhet, som har ansvar för att koncernens inköp och anskaffningar görs på ett, för verksamheten, optimalt sätt. Inom vår avdelning arbetar vi med inköp till koncernens drift och administration och i hög grad med inköp som är relaterade till skadesituationer, i vilka kunden är involverad. Vilket innebär bland annat inköp av skaderelaterade omkostnader så som bilverkstäder, hantverkstjänster, skaderegleringssystem mm. Avdelningen ansvarar även för uppföljning av interna förbättrings processer som innebär minskade skaderelaterade kostnader. 
 
Tjänsten
 
Du, tillsammans med vår andra analytiker, kommer vara ansvarig för analysarbete kopplat till skadeavdelningens projekt. Där bl.a. spend analyser, skapa baselines, saving trackers till våra inköpsprojekt, framställning av förhandlingsverktyg, statistikuppföljning ingår. Ditt arbete kommer även innefatta ad-hoc analyser och visualisering av dina analyser. Du kommer också vara en viktig del av projekten och därför förväntas du bidra proaktivt och lösningsorienterat. Det förväntas också att du kan delta i större förhandlingar och statusmöten med både leverantörer och med analytiker samt stakeholders i Tryg/Moderna.
 
Du kommer ingå i skadeinköp, bestående av sju personer, projektledare, contract manager och analytiker. Gruppen ansvarar för inköpsprojekt kopplade till skadeavdelningarna hos Moderna. Arbetet innebär stora möjligheter att vara med att utveckla och skapa succé hos Moderna Försäkringar. Därav söker vi dig som är stark på den analytiska delen, men som också kan tänka sig utveckla inom inköp och se sig i en roll som t.ex. inköpare, contract manager eller projektledare i framtiden.
 
Inom avdelningen för skador ingår bland annat Byggnad, Egendom, Motor, Personskador, Båt samt nischavdelningar
 
Tjänsten är placerad i Stockholm.
 
Din bakgrund
 
Vi ser gärna att du har en universitets-/högskoleexamen inom Ekonomi, Supply Chain eller liknande relevant utbildning. Erfaren eller nyutbildad, det viktigaste är att du har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter och att du brinner för området. Bakgrund som strategisk analytiker eller inköpare är meriterande. Det är även meriterande om du kommer från försäkringsbranschen, vilket inte är ett krav.
 
Personliga egenskaper
 
Du är som person:
• Strukturerad, engagerad, ambitiös och ansvarsfull med en hög analytisk förmåga.  
• Initiativtagande och är lätt att samarbeta med samtidigt som du kan arbeta självständigt.
• God verksamhetöverblick, strategisk, lätt för att ta till sig nya arbetsuppgifter.
• Lösningsorienterad och förmåga att skapa och förmedla konsensus mellan parter.
• Arbetar strukturerat och har ett gott ordningssinne.
• Mål- och resultatdriven med sinne för affärer. 
 
Meriterande 
 
• Mycket goda kunskaper i Excel
• Förbereda och förmedla kvantitativ analys.
• Erfarenhet av SQL, Alteryx och Power BI eller liknande.
 
Varför Moderna Inköp Skador?
 
Du erbjuds en självständig och viktig roll inom ett spännande och strategiskt affärsområde som är under stark utveckling. Du blir en del av en nordisk avdelning med hög kompetens och positiv arbetsmiljö. Du har kollegor i Ballerup, Bergen, Oslo & Malmö. Vid goda resultat finns stor möjlighet till större ansvar inom avdelningen. 
 
Intresserad?
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning om 6 månader.
Kontoret är beläget i centrala Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. 
 
Vi behöver din ansökan senast 30:e september. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så tveka inte, skicka in din ansökan idag!

Frågor om tjänsten besvaras av Martin Wahlquist, chef på Inköp 0709-429 719.
Fackligt ombud: Elias Bakk mobil: 0707-306 854
 
 
Vi uppmuntrar alla, oavsett kön, ålder, bakgrund, funktionshinder eller ursprung att ansöka till tjänsten. Vi är stolta över att ha en hög arbetsglädje, stark professionalism och möjlighet till karriärutveckling. Att skapa trygghet och värde ska vara kärnan i allt vi gör. Det kräver att vi är bäst i branschen på försäkringar, människor och lönsamhet. Alla tre element är fundament för att skapa trygghet och värde för våra kunder, medarbetare och aktieägare. Tryg är Nordens näst största försäkringskoncern, verksam i Sverige, Danmark och Norge. Läs mer på 
www.modernaforsakringar.se


Ansök nu


 

 

   

Liknande jobb Strategisk Analytiker - Inköp

Annonser

; ;