Störst på chefsjobb
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Byggcheferna
 • Karriärjobb
 • Kollega
 • St
Migrationsverket

Migrationshandläggare till förvaret i Flen

Operativ verksamhet, Förvar

Beskrivning

Vi söker migrationshandläggare till förvarsenheten i Flen. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.
Vid en förvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Verksamheten ska utformas på ett rättssäkert, tryggt och värdigt sätt med människan i fokus.

Arbetsuppgifter

Som förvarshandläggare arbetar du i team med teamledare, handläggare och handledare. Du bereder, handlägger och beslutar i ärenden i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. I nära samarbete med dina kollegor svarar du för att ge socialt stöd samt medverka till utformning och genomförande av aktiviteter. Humanitet, värdighet och respekt för den enskilde individen är viktiga ingredienser i arbetet. Då arbetet bedrivs på en låst miljö ställs särskilt höga krav på förhållningssätt och säkerhetstänkande. I arbetet ingår även praktiska arbetsuppgifter som exempelvis hantering av mat, besök, rastgård samt uppgifter för upprätthållande av god säkerhet.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav

 • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
 • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
 • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
 • Erfarenhet av professionellt bemötande
 • Erfarenhet av arbete på låst institution
 • Kunskaper i samtalsmetodik

Upplysningar

Anställningsform: provanställning med tillsvidareanställning
Arbetstider: Schemalagda där arbetstider på dagtid, kvällstid och helg förekommer
Placering: Flen
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning 

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

5

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Flen

Län

Södermanlands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-45069

Kontakt

Facklig företrädare

Publicerat

2018-11-07

Sista ansökningsdag

2018-11-16

 Ansök nu

Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket »
; ;