Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Mercuri Urval

Kommunikationschef

Malmö högskola/Universitet är beläget i hjärtat av Öresundsregionen, ett av Europas mest progressiva områden. Här upplever man närheten till kontinenten och till världsledande universitet i Lund och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har Malmö högskola vuxit till ett av de största lärosätena i Sverige. Från och med 2018 påbörjas en ny spännande era - Malmö universitet ser dagens ljus. 

Utbildningen och forskningen kännetecknas av flervetenskaplighet, problemorientering och samhällsrelevans. Här utbildas studenter på fakulteterna Hälsa och samhälle, Kultur och samhälle, Lärande och samhälle, Teknik & samhälle och Odontologiska fakulteten.

Mer information om Malmö högskola hittar du på www.mah.se.


Malmö högskola är ett ungt lärosäte med höga ambitioner och som den 1 januari 2018 blir universitet. Då blir det ännu viktigare att säkra hög kvalitet i utbildning och forskning. Välfungerande kommunikationskanaler och kommunikationsbudskap, både internt och externt, blir en nyckelfaktor. Självfallet kommer rollen att  innebära en fantastisk utmaning för dig som gillar att leda genom andra och att bidra till lärosätets långsiktiga utveckling. Att kombinera operativa frågor med strategiska utmaningar blir en viktig del i uppdraget.

Kommunikationsavdelningen består av ca 25 medarbetare och är en enhet inom Gemensamt verksamhetsstöd. Kommunikationschefen leder avdelningens arbete så att man tillför ett starkt kommunikationsstöd till universitetets ledning och verksamhet på alla nivåer. Som kommunikationschef rapporterar du till förvaltningschefen och ingår i den administrativa ledningsgruppen. Du kommer att ha löpande kontakt med både universitetsledning och fakultetsledningarna. Det är betydelsefullt att du bygger upp starka positiva relationer över hela universitetet. Att förstå såväl helhetens som de olika verksamhetsdelarnas behov och att finna lösningarna är en nyckelfaktor för framgång. Uppdraget handlar om strategisk kommunikation, men kanske framför allt att man i det dagliga arbetet levererar konkret nytta till verksamheten där det behövs.

 

Kvalifikationer

Du ska ha erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete på ledningsnivå och operativt kommunikationsstöd till verksamheter. Du har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att leda, motivera och utveckla team i en liknande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom universitet och högskolor eller i en matrisorganisation.

Vi bedömer att det är betydelsefullt att du har erfarenhet från multi-professionella och större verksamheter med många och starka intressentgrupper som målgrupp.

Den digitala utmaningen är självfallet viktig i uppdraget, så ett stort digitalt intresse med framtidstankar om hur man använder digitala lösningar som kommunikationsstöd är meriterande.

Du ska ha mycket goda kunskaper i att använda dig av både svenska och engelska i tal och skrift.

 

Är detta din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast 1 november 2017 via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12419). Frågor besvaras av våra konsulter Ulf Hillstedt, 0725-547 242 eller Christian Nyhlén, 0733-66 75 76

 

www.mah.se

Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval »

Veckans jobb

Partner

Annonser

Nyheter från Ledarna

Har du en innovativ chef? Dags att nominera till Chefgalan

2017-10-13

På Chefgalan 2018 utses Sveriges bästa chefer i sju kategorier, bland annat Årets Innovativa Ledare ...

Annika Elias: Olikhet är en resurs

2017-10-12

De allra flesta verksamheter hävdar att man rekryterar medarbetare och chefer strikt på kompetens. N ...

Därför varar ärlighet längst i rekryteringen

2017-10-11

Det sägs att ärlighet varar längst. Det gäller även i rekryteringssammanhang. I veckans avsnitt av @ ...

Treårigt avtal klart för staten

2017-10-04

...

Panos Emporio är framgångssagan från Grekland

2017-10-04

Modehuset Panos Emporios grundare Panos Papadopoulos kom till Sverige på 1970-talet som politisk fly ...

Alla nyheter »
Fler nyheter från ledarna
Visa alla
; ;