Störst på chefsjobb
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
Linköpings kommun

Controller till enheten för Finans och ägarstyrning

Om Kommunledningsförvaltningen


I en stor och innovativ kommun som Linköping har Kommunledningsförvaltningen en viktig central samordnande roll. Genom att ge service och stöd till medborgare, företag, organisationer och andra förvaltningar skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer.

Att arbeta inom denna mångfacetterade förvaltning är att vara med och göra skillnad – att faktiskt påverka samhällsutvecklingen. De många olika uppdragen berör de flesta Linköpingsbors liv och bidrar med ett långsiktigt perspektiv till bland annat ökad social och ekologisk hållbarhet samt förbättrad tillgänglighet i samhället.
Inom förvaltningen ryms allt från framåtblickande strategiarbete, modern kommunikation och effektiv administration till ett ambitiöst arbete med kompetensförsörjning samt trygghet och säkerhet i hela kommunen. Allt det där grundläggande som behövs i en kommun som växer och utvecklas.

Om arbetsplatsen

Enheten för Finans och ägarstyrning är en nyskapad enhet som finns placerad i kommunledningsförvaltningens ekonomistab och leds av ekonomidirektören. Linköpings kommun omsätter årligen ca 10 miljarder kronor och har en god och välskött ekonomi. Finans och ägarstyrningsenheten övriga ansvar omfattar bl a förvaltning av finansiella placeringar ca 9 miljarder kronor, upphandlingar av finansiella tjänster samt samordning av koncerngemensamma finansfrågor. Enheten stöttar också kommunens stiftelseförvaltning i finansfrågor och upphandlingar.

Arbetsuppgifter

Enheten är en nykomponerad enhet och du förväntas ta en aktiv och central roll i utvecklingsarbetet med ägarstyrningsfrågorna. Controllertjänsten är en centralt placerad strategisk resurs med varierande arbetsuppgifter och fokus på ägarstyrningsfrågor. Du får möjlighet att arbeta brett mot koncernbolagen men också nära och tillsammans med finansverksamheten. Enheten har omfattande externa kontakter med banker, förvaltare och finansanalytiker men också med kommuner, landsting, intresseorganisationer och samarbetspartners.   

I ditt uppdrag ingår att:

 • Löpande sammanställa, analysera och utvärdera bolagens rapportering till kommunen
 • Arbeta aktivt med att utveckla formerna för ägarstyrning, uppföljning av verksamhet, lönsamhet och måluppfyllelse
 • Ta fram förslag på beslut om strategier och målsättningar för området
 • Upprätthålla och vidareutveckla kontakterna mellan kommunen och koncernbolagens ekonomi och finansfunktioner.
 • Ansvara för kommunens investeringsprocess, analys, planering och uppföljning
 • Bereda viss ärendehantering inför kommunstyrelsens beslut.
 • Tillsammans med finans utveckla modeller, verktyg för kommunens likviditetsplaner och planering av koncernlikviditet.
 • Sammanställa aggregerad koncernredovisning för kommunen
 • Övriga utvecklings- och utredningsuppdrag inom ekonomi/finansområdet kan förekomma.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. För att klara uppdraget krävs att du har god förståelse för controllingarbete och för koncernekonomi. Du behöver också ha några års praktisk erfarenhet av liknade arbete. Goda kunskaper om kommunal ekonomi, gärna på koncernövergripande nivå, är meriterande. Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation är önskvärt. Erfarenhet av att arbeta med finansfrågor är meriterande.

Som person har du god självkänsla och god självinsikt samtidigt som du är analytisk, strukturerad och utvecklingsinriktad. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Ödmjukhet, lyhördhet och prestigelöshet är egenskaper vi värdesätter. Du är också en självgående, drivande och pedagogisk person. Du måste också ha en förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete samt ha förmågan att leverera resultat med rätt kvalitét och på rätt tid som utlovats. För att lyckas i uppdraget måste du också ha lätt för att samarbeta, utveckla kontakter och vara lösningsfokuserad.

Du behöver ha erfarenhet av självständigt arbete med utredningar/analyser inom området.

Information om tjänsten


Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100% 
Antal lediga befattningar: 1
Ref. nr: 364

Om Linköpings kommun


I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. 

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:
linkoping.se

Kontaktpersoner

Patrik Reman

HR, Samordnare Rekrytering

013-29 46 48

Patrik.Reman@linkoping.se

Hans Asplund

Finanschef

013-263010

Janin Tekkeden

Facklig representant, SACO

013-20 67 80

Britt-Marie Sandström

Facklig representant, Vision

013-207140

britt-marie.sandstrom@linkoping.se

 Ansök nu

Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun »

Liknande jobb Controller till enheten för Finans och ägarstyrning

; ;