Störst på chefsjobb
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
Linköpings kommun

Arbetsmarknadskonsulenter till etableringsteamet

Sista ansökningsdatum: 2017-10-24
Referensnummer: 2017/1635
Antal lediga tjänster: 3

Sysselsättningsgrad: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde:

Kontaktperson: 
Helena Paulsson, Avdelningschef, 013-263963
Niclas Sjösten, Verksamhetschef, 013-263271
Fackliga representanter:
Britt-Marie Sandström, Vision, 013-20 71 40
Michael Werthén, SACO, 013-20 68 24

 

Om arbetsplatsen

Linköpings Kommun höjer nu ambitionen för att stärka vägarna för kommuninvånarna till sysselsättning genom att lägga fokus på arbete och studier i samverkan med Jobb- och Kunskapstorget, HRverksamhet, Socialförvaltningen och Arbetsförmedlingen genom arbetsmarknadssatsning.

Arbetsmarknadssatsningen ska ge människor som står utanför arbetsmarknaden möjlighet till utbildning, praktik eller arbete på arbetsplatser i kommun koncernen så att de blir förberedda för arbetslivet, hittar egen försörjning, känner egenmakt och blir goda förebilder. Satsningen ska också förbättra rekryteringsmöjligheterna för kommunens verksamheter.

Nu söker er som vill arbeta som arbetsmarknadskonsulenter och komplettera varandra i etableringsteamet med olika kompetenser. Tjänsten som arbetsmarknadskonsulent innebär att du arbetar nära kommuninvånare som står utanför arbetsmarknaden i samverkan med Arbetsförmedlingen, länsstyrelsen, andra organisationer och föreningar.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som arbetsmarknadskonsulent kommer du vara ett stöd för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

 • Du ska arbeta med individer på individ- och gruppnivå. Du ska motivera till ansvar och utveckling samt att stötta till nya lösningar och stärkandet av individens självkänsla.
 • I uppdraget ingår också att följa upp de insatser som genomförs. Du ska arbeta med tät uppföljning mot kommuninnevånaren och arbetsgivare med hög servicenivå, tillgänglighet och flexibilitet.
 • Du ska bidra med arbetsmarknadskunskap
 • Ha förmåga att bedöma aktivitets- och arbetsförmåga i förhållande till arbetsmarknadens krav i varje enskilt fall gällande personens väg ut i sysselsättning.
 • Skapa en individuell planering med motiverande och arbetsinriktat fokus tillsammans med kommuninvånaren i samarbete med berörda parter exempelvis Arbetsförmedling, Socialförvaltningen eller Jobb- och Kunskapstorget.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning som bedöms vara relevant för uppdraget inom området arbetsmarknad, samhällsvetenskap, eller beteendevetenskap. Du behöver ha god kännedom om och erfarenheter av arbetsmarknads och utbildningsfrågor samt erfarenhet av arbete med personer med medicinskt fysiska och psykiska problem och social problem. Erfarenhets inom arbetslivsinriktad rehabilitering och kunskap om SFI är meriterande.

Vi söker dig som är pedagogisk och har personlig mognad och god samarbetsförmåga. Du är målorienterad och agerar flexibelt och uthålligt i ditt arbete med att nå bra resultat. Du är också självgående, strukturerad, energisk och beslutsam. Du har individen i fokus och förmåga att stötta individen att växa.

Med kvalitetsmedvetandet och en problemlösande strategisk analysförmåga sätter du kommuninnevånaren i fokus. Du har även lätt för att knyta nya kontakter och behålla gott samarbete med kollegor och andra aktörer.

 Ansök nu

Senaste jobben från Linköpings kommun

Alla jobb hos Linköpings kommun »

Veckans jobb

Partner

Annonser

Nyheter från Ledarna

Har du en innovativ chef? Dags att nominera till Chefgalan

2017-10-13

På Chefgalan 2018 utses Sveriges bästa chefer i sju kategorier, bland annat Årets Innovativa Ledare ...

Annika Elias: Olikhet är en resurs

2017-10-12

De allra flesta verksamheter hävdar att man rekryterar medarbetare och chefer strikt på kompetens. N ...

Därför varar ärlighet längst i rekryteringen

2017-10-11

Det sägs att ärlighet varar längst. Det gäller även i rekryteringssammanhang. I veckans avsnitt av @ ...

Treårigt avtal klart för staten

2017-10-04

...

Panos Emporio är framgångssagan från Grekland

2017-10-04

Modehuset Panos Emporios grundare Panos Papadopoulos kom till Sverige på 1970-talet som politisk fly ...

Alla nyheter »
Fler nyheter från ledarna
Visa alla
; ;