Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Länsstyrelsen i Norrbotten

Verksamhetscontroller

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser? 

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. 

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig: 
Utmanande och intressanta arbetsuppgifter 
Möjlighet att bidra till samhällsnytta 
Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö 
Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta med verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling för hela Länsstyrelsen. Bredden i vår verksamhet och våra uppdrag ger en spännande och utvecklande miljö och genom omvärldsanalyser, analyserar och genomför du förändringar som är positiva för myndigheten som helhet. Arbetet innebär i första hand ett nära samarbete med ledningen, budgetcontrollern och våra chefer, men även många kontakter med övriga delar av organisationen.

Du kommer att ansvara för myndighetens processer för verksamhetsplanering, uppföljning och årsredovisning. Ditt uppdrag bli också att införa planeringsmodulen i det länsstyrelsegemensamma systemstödet för ledningsinformation. Vidare kommer du att samordna och förbättra våra processer för att bibehålla en god intern styrning och kontroll. Att samordna och utveckla vårt systematiska miljöledningsarbete kommer också att vara en del av dina arbetsuppgifter. 

Eftersom landets 21 länsstyrelser har ett nära samarbete, kommer du också att ingå i nationella nätverk och bidra till den gemensamma utvecklingen.

Det kan också bli aktuellt att driva och utveckla användandet av länsstyrelsegemensamma styrmodeller som PM3 och ProjektIL.

Du kommer att tillhöra enheten för personal och verksamhetsstyrning där även HR och säkerhetskyddschefen ingår. Enhetschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Relevant högskoleutbildning såsom ekonom, statsvetare eller annan för tjänsten relevant utbildning och- eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet från strategiskt och processinriktat arbete med verksamhetsplanering, uppföljning och verksamhetsutveckling
- Erfarenhet av digitala arbetssätt vilket inkluderar mycket god kunskap i Office.

Det en fördel om du har:

- Ekonomisk förståelse och kunskap genom utbildning och erfarenhet.
- Erfarenhet av arbete med miljöledningssystem.
- Erfarenhet av att leda och driva utvecklings- och förändringsprocesser.
- Relevant erfarenhet från statlig verksamhet.
- Erfarenhet av webbaserade uppföljningssystem.
- Erfarenhet av dokument- och ärendehantering inklusive system.

Som person är du resultat- och utvecklingsinriktad, ser helheter och har en stark egen drivkraft. Du är lyhörd och duktig på att skapa förtroendefulla samarbeten och har en god pedagogisk förmåga, både i tal och skrift. Du kommunicerar vårdat, enkelt och begripligt på svenska.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. 
Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   112-12266-18

 

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.

 Ansök nu

 

; ;