Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Kriminalvården

Verksjurist till Kriminalvårdens huvudkontor

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. 

Kriminalvården söker nu till rättsenheten, sektionen för verksjuridik, en verksjurist för tillsvidareanställning. Rättsenheten är organisatoriskt placerad vid den nationella avdelningen för anstalt och häkte vid Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping. 

Arbetsuppgifter
Som verksjurist lämnar du juridisk rådgivning åt myndighetens ledning och huvudkontor. Du kommer att arbeta med föreskrifter, allmänna råd, riktlinjer och andra styrande dokument samt bereda och skriva förslag till yttranden till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern, Diskrimineringsombudsmannen med flera. Du kommer att skriva och föredra remissyttranden samt skriva framställningar om lagstiftningsändringar till Justitiedepartementet. Det ingår även att företräda Kriminalvården i överrätt och högsta instans samt att fatta beslut i vissa skadestånds- och ersättningsärenden.

Arbetet som verksjurist är självständigt och omväxlande. Arbetet innebär fortlöpande kontakter med bl.a. Regeringskansliet, andra myndigheter och övriga Kriminalvården. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och är notariemeriterad eller har annan erfarenhet som Kriminalvården bedömer som relevant. Du har flerårig erfarenhet från arbete som kvalificerad jurist från rättsväsendet, förvaltningsmyndighet eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personuppgiftsfrågor, offentlig upphandling eller avtalsrätt.

Arbetet förutsätter att du är analytisk, har god stilistisk förmåga och att du snabbt kan sätta dig in i juridiska frågor av högst skiftande slag. Du behöver kunna dra slutsatser utifrån komplexa underlag och utifrån detta föreslå väl avvägda förslag till beslut som för processen framåt. Du förväntas kunna leverera och byta fokus snabbt, vilket ställer stora krav på din flexibilitet och din förmåga att även under tidspress arbeta noggrant och resultatinriktat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som för oss bl.a. innebär att du är utåtriktad med gott omdöme och hög integritet. Du deltar gärna i diskussioner för att lösa juridiska problem och utveckla verksamheten. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. 

ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. 
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

 

Supporttelefon för sökande: 0771-101029 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Varaktighet, arbetstid
Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse Provanställning kan komma att tillämpas Placeringsort: Norrköping eller, efter överenskommelse, Stockholm eller annan ort.

Ersättning
Månadslön Individuell lönesättning tillämpas

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-03-05
Ange följande referens när du ansöker: A755793

Kontakt
Anna Atanasova Andersson 011-496 36 10
Elisabeth Lager 011-496 37 21

Företag
Kriminalvården, Rättsenheten

Adress
Kriminalvården, Rättsenheten
Slottsgatan 78
60180 Norrköping

Kontorsadress
Slottsgatan 78 60180 Norrköping

 

Ansök nu

 

Liknande jobb Verksjurist till Kriminalvårdens huvudkontor

Veckans jobb

Annonser

; ;