Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Karriärjobb
  • Ledarna
Kammarrätten i Göteborg

Jurist med specialkunskaper i skatterätt

Arbetsuppgifter

Kammarrätten söker en eller flera föredragande jurister med specialkunskaper i skatterätt. De skattemål som handläggs i kammarrätten innefattar ofta komplexa rättsfrågor och ställningstaganden. Anställningen innebär därmed renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter med stora möjligheter till fördjupning och utveckling inom området. Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen i domstolen. Du svarar självständigt för att bereda och föredra mål och skriva domsförslag, vilket kräver stort ansvarstagande och effektivitet.

Som föredragande jurist i Sveriges domstolar erbjuds du goda möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling, bl.a. inom Domstolsakademin. Alla nyanställda får genomgå ett individuellt introduktionsprogram för att snabbt och smidigt komma in i arbetet i kammarrätten.Kvalifikationer

Du som söker är jur.kand. eller har juristexamen. Du har fördjupade kunskaper i skatterätt och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete t.ex. i domstol, vid förvaltningsmyndighet eller inom det privata näringslivet. Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet som t.ex. föredragande jurist är meriterande.

Vi vill ha engagerade medarbetare med stor drivkraft som ser det som en förmån att få arbeta i domstol. Språket är vårt viktigaste arbetsredskap. Därför är det viktigt att du uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift. Du behöver vara pedagogisk och självfallet ha en mycket god samarbetsförmåga. Intresse för utvecklingsarbete är meriterande.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Som föredragande jurist är du tillsvidareanställd med sex månaders provtjänstgöring.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Antal platser: En eller flera 
Lön: Kammarrätten tillämpar individuell lönesättning.Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-27
Arbetsgivarens referensnummer: 126/18


 

Kontakt

Linda Widenström
Administrativ jurist
031-732 74 40
linda.widenstrom@dom.se

Charlotta Allerdahl
Föredragande jurist
031-732 75 52
charlotta.allerdahl@dom.se

Sonja Huldén (Saco-S)
Kammarrättsråd
031-732 75 74
sonja.hulden@dom.se 

 

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Ansök nu

 

Liknande jobb Jurist med specialkunskaper i skatterätt

; ;