Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
Höganäs kommun

Jurist inom utbildningsförvaltningen

Förvaltningsjurist
Kommun: Höganäs

Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav

Förvaltningsjurist - erfarenhet efterfrågas


Om jobbet
Vill du jobba hos oss i Höganäs och hänga med på vår resa? Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa kommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Tillsammans presterar vi på topp och når grymma resultat. Vi är säkra på att nyckeln till framgång är att ha medarbetare som brinner för sitt jobb, så det måste du göra. Vi har invånaren och servicen i fokus och det ser vi som en självklarhet att du också har.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och sättet våra medarbetare beter sig och känner på jobbet blir kommunens identitet. Därför jobbar vi inifrån med hjälp av våra interna ledord kommunikation och koncerntanke. Det bidrar till ett öppet kommunikationsklimat kollegor emellan och ger effekt på vår kommun, våra invånare, våra företagare, våra föreningar och våra besökare och Höganäs blir då - väl värt att investera i. Så, har du redan nu tankar om hur Höganäs kan bli en av Sveriges bästa kommuner? Då är du garanterat den vi söker!

Du vet, precis som vi, att lärandet är en livslång process som startar i tidig ålder. För att hjälpa hela barnet hela vägen, från förskoleålder till gymnasiet, arbetar utbildningsförvaltningen med att ge barnen tro på den framtid som kommer. Höganäs ambition är att vara en av Sveriges bästa skolkommuner och våra förväntningar på oss själva är höga. Så, ligger pedagogik, barn och ungdomar dig varmt om hjärtat? Och, har du redan nu tankar om hur du kan arbeta för att göra Höganäs utbildningsverksamhet ännu bättre? Då är det här du ska vara!

Du kommer som jurist tillhöra utbildningskontoret och arbeta tillsammans med andra specialister för att ge chefer och medarbetare stöd och service för att de i sin tur ska kunna fokusera på kärnuppdraget och lyckas med hela barnet hela vägen. Utbildningskontoret består av förvaltningsledning och närmre 10 medarbetare med olika specialistområden.


ARBETSUPPGIFTER
Utbildningsförvaltningen söker en jurist, under föräldraledighet, med stort intresse för och kompetens inom juridiken inom skolväsendet. Som jurist kommer du att ge juridiskt stöd och rådgivning till förvaltningens ledningsgrupp utifrån huvudmannaperspektivet, men även ge juridiskt stöd och rådgivning till rektorer inom förskolan, grundskola och gymnasiet och övriga medarbetare. Du kommer att ansvara för de olika anmälningsärende som inkommer från Skolinspektionen, barn- och elevombudsmannen samt diskrimineringsombudsmannen. I övrigt blir juristens roll att utveckla och kvalitetssäkra processer och rutiner utifrån det juridiska perspektivet. I uppdraget igår även kompetensutveckling inom de juridiska frågorna för chefer och medarbetare i organisationen.

Juristen kan i förekommande fall företräda förvaltningen i förhandlingar och processer i ärende.

I Höganäs kommunen samverkar vi och arbetar utifrån koncerntanken, vilket innebär att det kan bli aktuellt med att bistå andra förvaltningar med juridiska spörsmål.


KVALIFIKATIONER
Du har en juristexamen eller annan juridisk utbildning som kan komma att prövas likvärdig. För att klara uppdraget har du både kunskap och erfarenhet av kommunal verksamhet samt från skolans verksamhetsområden.

För att trivas i rollen behöver du tycka om och även klara av att arbeta snabbt, noggrant och självständigt även under tidspress. Du kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Du ska själv kunna planera, organisera och strukturera ditt arbete. Du arbetar oftast i deadlines.

Du kommer dagligen ha kontakt med tjänstemän och politiker, vilket innebär att du måste vara serviceinriktad och ha en god samarbetsförmåga.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt kunna kommunicera kärnan i ett argument på ett klart sätt.


ÖVRIGT
"Höganäs kommun ska i alla sina rekryteringar sträva mot en jämnare fördelning mellan könen och en ökad representation av övriga olikheter inom kommunens olika verksamheter" - så står det i våra "Aktiva åtgärder för jämställdhet och mångfald". Det är inte alltid enkelt, men vi jobbar för detta varje dag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.


Om anställningen
Lön
Enligt avtal.
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor
Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Efter överenskommelse runt den 1 juni, upphör: 2021-05-31 .

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Höganäs i Skåne län.

Arbetsgivaren
Höganäs kommun

Postadress
Höganäs kommun
Centralgatan 20
26382 HÖGANÄS

Kontakt
Anne Petäjäjärvi Johansson, Administrativ chef, Telefonnummer: 042-337100
anne.petajajarvijohansson@hoganas.se

Sök jobbet
Ansök senast 1 mars
Ange referens A927392 i din ansökanAnsök nu


 

Liknande jobb Jurist inom utbildningsförvaltningen

Annonser

; ;