Störst på chefsjobb
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
 • Jusektidningen
 • Ingenjörsguiden
 • Karriärjobb
 • Ledarna
Folke Bernadotteakademin

Myndighetsjurist med internationellt fokus

Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling. FBA arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. Vi bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av främst EU, FN och OSSE. Myndigheten har fått sitt namn efter Folke Bernadotte, FN:s första medlare.

Som vår myndighetsjurist kommer du att hantera många olika typer av juridiska frågeställningar som uppstår vid en myndighet med FBA:s uppdrag och storlek. Du utvecklar och vårdar nätverk med olika samarbetsaktörer, både nationella och internationella. Förutom löpande rådgivning och stöd kommer du att utveckla processer, rutiner och styrdokument inom ditt ansvarsområde, genomföra utredningar samt förhandla och skriva avtal.

FBA har ett växande behov av att teckna överenskommelser med internationella samarbetspartners och hantera frågor som rör FBA:s legala status i de konflikt- och postkonfliktländer där myndighetens personal verkar. Du kommer att utveckla det juridiska arbetet framförallt inom avtalsrätt med internationellt fokus, affärsrätt och offentlig upphandling. Du kommer även att utgöra stöd för annan verksamhet och samverka brett med olika delar av myndigheten.

Vi söker en myndighetsjurist till FBA med placering på myndighetens kontor på Sandö, vid natursköna Höga kusten i Västernorrland. FBA har även kontor i Stockholm, och du kommer att ha en central roll där du stödjer hela verksamheten vilket innebär resor mellan kontoren.

Kvalifikationer

 • Juristexamen
 • Några års bred juridisk arbetslivserfarenhet innefattande förvaltningsrätt, avtalsrätt eller offentlig upphandling
 • Erfarenhet av att självständigt skriva rapporter/analyser
 • Mycket god förmåga till muntlig och skriftlig framställan på svenska och engelska

Meriterande

 • Notarietjänstgöring
 • Erfarenhet av arbete på svensk myndighet
 • Erfarenhet av internationella avtal eller juridiskt arbete inom internationella organisationer som FN, EU och OSSE
 • Kunskap om dataskyddsfrågor

Då FBA arbetar i en ständig föränderlig miljö ställer arbetet stora krav på flexibilitet samt förmåga att ta eget ansvar för att leverera enligt överenskommelse. Du arbetar utvecklingsinriktat och har förmåga att se samband och synergier och kan sätta ditt uppdrag i ett större sammanhang. Vi ser positivt på din förmåga att analysera och producera underlag i både tal och skrift. Vi förutsätter att du samarbetar väl, är professionell och har ett konsultativt och serviceinriktat förhållningssätt till de medarbetare som är beroende av ditt stöd. Rollen kräver även att du etablerar och vårdar externa nätverk. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid en referenstagning.

FBA strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och kunniga kollegor. Givetvis delar du vår värdegrund som bygger på engagemang, kompetens, samverkan och respekt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. FBA tillämpar provanställning på sex månader, tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap, registerkontroll kommer att göras.

 

Ansök senast 2018-05-21

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings - och rekryteringshjälp.

 

Tjänstens innehåll:

Inger Näslund, ekonomichef 010-456 23 05 eller Sture Höijer, inköpssamordnare 010-456 23 12

För frågor kring arbetet med internationella avtal:

Anna Wikner, enhetschef insatser, val och sekunderingar 072-248 83 56,

Allmänna och praktiska frågor:

Marcus Granholm, HR-verksamhetspartner 010-456 23 30

Golli Yarandpour, facklig representant: 010-456 24 25

 Ansök nu

Liknande jobb Myndighetsjurist med internationellt fokus

; ;