Störst på chefsjobb
  • Jusektidningen
  • Ingenjörsguiden
  • Byggcheferna
  • Karriärjobb
  • Kollega
  • St
FCG

Affärsdriven senior jurist till Legal & Compliance på FCG

FCG är en av de ledande nordiska aktörerna inom rådgivning till den finansiella sektorn. FCGs vision är att bidra till en bättre finanssektor för företag, kunder och samhället i stort. FCGs konsulter är framstående specialister inom finansiell juridik, riskhantering, intern styrning och kontroll samt affärsstyrning.

FCG är inne i en kraftig tillväxt och söker nu en affärsdriven senior jurist inom bank- och finansområdet som vill vara med och utveckla och växa FCGs affär inom Legal & Compliance.

FCGs Legal & Compliance grupp, inom affärsområdet GRC Advisory, består av ca 25 jurister med många års erfarenhet av arbete med regulatorisk rådgivning till företag inom den finansiella sektorn. För gruppen är engagemang, laganda, nytänkande och ödmjukhet inte bara ord utan ett sätt att vara. Det är viktigt att drivas av affär, att vilja hjälpa FCGs kunder att uppnå sina mål och att trivas ihop på jobbet.

Dina arbetsuppgifter

Hos FCG kommer du att ha ett utmanande, varierande och stimulerande arbete där du på olika sätt stödjer FCGs kunder inom bank, kreditmarknad och värdepapper med regulatoriska frågor. Du kommer att utveckla och driva affär samt ha stor frihet att själv forma arbetstid och vardag.

FCGs uppdragsgivare är av varierande storlek och har olika behov vilket återspeglas i dina arbetsuppgifter. Gruppen arbetar med ca 130 olika kunder årligen, från de största bankerna till mindre startups inom fintech. Oavsett typ av kund och uppdrag kommer du alltid att arbeta nära och tillsammans med kundernas verksamheter och bli ett viktigt stöd i deras affär. Det här är ett arbete för dig som verkligen uppskattar kundrelationer och kan anpassa dina råd, din kommunikation och ditt arbetssätt utifrån varje kunds speciella behov och ambition.

I din roll kommer du att ansvara för kundrelationer och kunduppdrag. Du kommer att leda kunduppdrag och möta många spännande frågeställningar och utmaningar. Du kommer att arbeta såväl i team som självständigt. Du kommer även att leda och coacha andra konsulter. Det är därför viktigt att du trivs med att arbeta i en varierande arbetsmiljö och är bekväm med att lära upp och delegera uppgifter till andra medarbetare i ditt team.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som har svensk juristexamen och har minst 7-10 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller konsultverksamhet, bank- eller finansbolag och/eller Finansinspektionen. Du drivs av att skapa och göra affärer, uppnå goda resultat för dina kunder och bidra till en bättre finansmarknad. Du har arbetat med reglerad verksamhet och är väl insatt i näringsrättsliga regelverk.

Som person är du ödmjuk, prestigelös och social. Du har goda ledaregenskaper och en öppen attityd. Du trivs med att arbeta affärsnära och resultatinriktat, både självständigt och i team. Du ska vara engagerad i ditt arbete och tycka att det är roligt att se andra utvecklas och växa. Vidare är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har hög integritet.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Sharp Recruitment & Consultants. Vid ytterligare information om FCG eller tjänsten, kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller på peter.ekstrom@sharprecruitment.se.
Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att skicka i ansökan och CV.


FCG
tror på frihet och flexibilitet för individen i kombination med gruppens styrka och struktur. För att kunna leverera riktigt bra rådgivning är det viktigt att trivas på jobbet. FCG präglas av en stark, positiv företagskultur som kännetecknas av engagemang, laganda, ödmjukhet och innovation. Hos FCG har samtliga medarbetare möjlighet att engagera sig i, och påverka, verksamheten. Vi känner varandra väl och arbetar nära varandra i såväl interna som externa projekt. Som ett ungt företag är vi också måna att behålla vår entreprenörsanda och inställningen att allt är möjligt både för individen och för FCG.


Ansök nu
 

Liknande jobb Affärsdriven senior jurist till Legal & Compliance på FCG

Annonser

; ;